Γι αυτό και την ονειρεύονται όλοι οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές του κόσμου. Ορισμένοι είχαν την τύχη να την κρατήσουν στα χεράκια τους. Αυτοί μέχρι στιγμής είναι 54. Από το 1956 δηλαδή, όταν ο Γκαμπριέλ Ανό, δημοσιογράφος στο γαλλικό περιοδικό France Football, έριξε την ιδέα που αγκαλιάστηκε με το καλημέρα.

Ο θρυλικός Στάνλεϊ Μάθιους ήταν ο πρώτος άξιος και τυχερός που την πήρε στην αγκαλιά του. Από πέρσι βέβαια ο θεσμός έχει περάσει στα χέρια της FIFA. Εκείνη ήταν που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε τους 23 υποψήφιους για το κορυφαίο ατομικό ποδοσφαιρικό τρόπαιο. Οι τρεις πρώτοι που παίρνουν βραβείο και ο 55ος κάτοχος της θα αποφασιστεί από 92 δημοσιογράφους απ' όλο τον κόσμο και από όλους τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, με τους ψήφους να μοιράζονται ως εξής: 5 βαθμούς για την 1η επιλογή, 3 για τη 2η και 1 για την 3η.

Το gazzetta.gr όμως σας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε και εσείς τις δικές σας επιλογές αναφορικά με τον καλύτερο του κόσμου. Επιλέξτε τους τρεις παίκτες της προτίμησής σας (τρεις οι βραβεύσεις από FIFA) και λίγες ημέρες πριν την βράβευση θα σας δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να διαλέξετε το Νο 1!

Στη φετινή λίστα των εκλεκτών την τιμητική τους έχουν οι Ισπανοί (7) και η Μπαρτσελόνα (8). Λίγο έλειψε να μην υπάρχει κανείς Βραζιλιάνος, αλλά την ύστατη στιγμή εισήλθε ως έκπληξη ο Νεϊμάρ. Το αρνητικό είναι δεν υπάρχει κανένας Ιταλός! Από την Αφρική εμφανίζεται μόνο ο Σάμουελ Ετό και για πρώτη φορά δύο Ουρουγουανοί (Λουίς Σουάρες, Φορλάν). Την Αγγλία εκπροσωπεί ο Γουέιν Ρούνεϊ, τη Γαλλία οι Ερίκ Αμπιντάλ, Καρίμ Μπενζεμά, την Ολλανδία ο Γουέσλι Σνάιντερ, τη Γερμανία οι Τόμας Μίλερ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Μεσούτ Εζίλ, ενώ ο Νάνι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο δίνουν το παρών για την Πορτογαλία.

Ως μεγάλο φαβορί προβάλει και φέτος ο Λιονέλ Μέσι. Θα είναι άραγε ο Αργεντινός ο νικητής για τρίτη διαδοχική σεζόν (τρεις σερί έχει μόνο ο Πλατινί, ενώ Κρόιφ,Φαν Μπάστεν την έχουν κατακτήσει από τρεις φορές αλά όχι διαδοχικά) ή τελικά θα καταφέρει να του το κλέψει ο Κριστιάνο για δεύτερη φορά μετά το 2008;

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 9 του Γενάρη, στη Ζυρίχη. Τότε λοιπόν θα μάθουμε ποιος θα χαϊδέψει την Χρυσή Μπάλα και ποιος θα σκέφτεται πως ακόμα και αυτή η τόσο λουσάτη είναι -αυτό που κάποτε την αποκάλεσε ο Ιβιτσα Οσιμ- πόρνη...
Για να ψηφίσετε, πατήστε εδώ...
http://www.gazzetta.gr/page/243287/poios-axizei-ten-hruse-mpala