Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κι αν ήταν καρδιακή προσβολή;

Τι συνέβη αλήθεια εκείνο το απόγευμα της 12ης Ιουλίου του 1998; Τι συνέβη αλήθεια στον Ρονάλντο πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Γαλλία;
Ο Δρ. Μπρούνο Καρού είναι σήμερα πρόεδρος της ιταλικής καρδιολογικής επιτροπής σε ότι αφορά τα σπορ. Εκείνο τον καιρό συνεργαζόταν στενά με τον Δρ. Βόλπι, τότε γιατρό της Ιντερ (όπου έπαιζε ο Ρονάλντο), ο οποίος έζησε από κοντά όσα έγιναν εκείνο το απόγευμα. Η εμφάνιση του στην εκπομπή του Mediaset, «Tribu del Calcio» και τα όσα είπε για εκείνο το απόγευμα προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με τον Δρ. Καρού, ο Ρονάλντο υπέστη καρδιακό επεισόδιο, που θα μπορούσε να επιφέρει το μοιραίο! «Εκείνο το μεσημέρι ο Ρονάλντο παρακολουθούσε ένα αγώνα της Φόρμουλα 1.

Ξαφνικά έγειρε το κεφάλι του με αφύσικο τρόπο. Το αίμα του σταμάτησε να κυκλοφορεί. Η πίεση του έπεσε. Οι παλμοί της καρδιάς του ελαχιστοποιήθηκαν. Αρχισε να έχει σπασμούς. Ο Ρομπέρτο Κάρλος ενημέρωσε τους γιατρούς και τους είπε ότι πρόκειται για επιληπτική κρίση. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Ρονάλντο είχε 18 παλμούς το λεπτό! Η καρδιά του δηλαδή είχε ουσιαστικά σταματήσει να λειτουργεί! Οι Γάλλοι γιατροί που τον παρέλαβαν του συμπεριφέρθηκαν σαν σε ασθενή με επιληπτικό επεισόδιο. Του χορήγησαν ένα πολύ δυνατό φάρμακο, το "Gardenale" το οποίο χρησιμοποίησε για να αυτοκτονήσει η Μέριλιν Μονρό! Ένα καλό φάρμακο σε ότι αφορά τις επιληπτικές κρίσεις, αλλά απαγορευτικό για καρδιακά επεισόδια. Είναι ένα φάρμακο που δρα χαλαρωτικά στους μύες και αναστέλλει την δραστηριότητα του εγκεφάλου. Αυτή η αντιμετώπιση του περιστατικού θα μπορούσε να επιφέρει το μοιραίο!».
Υπό την επήρεια ενός τέτοιου φαρμάκου όπως το «Gardenale» θα ήταν αδύνατον για οποιονδήποτε αθλητή να αγωνιστεί μερικές ώρες μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο. Για όσους θυμούνται, ο Ρονάλντο ήταν σαν χαμένος στον τελικό του «Σταντ ντε Φρανς». Αν πιστέψουμε τον Δρ. Καρού, τότε το «φαινόμενο» είναι τυχερό που συνεχίζει να ζει. Το πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση, ίσως και να μην φύγει ποτέ..