Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΕΩΣ ΚΑΙ 80% ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις και οι έμποροι αναζητούν σανίδα σωτηρίας στην αύξηση του τζίρου μέχρι τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να «ρεφάρουν» από μια κακή χρονιά για το εμπόριο. Σύμφωνα με τους παράγοντες της...
αγοράς, οι τιμές αναμένεται να σημειώσουν ραγδαία... πτώση και όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, οι μειώσεις θα ξεκινούν από 50% και δεν αποκλείεται να φθάσουν και το 80%.
Προεκπτώσεις
Περιμένοντας, πάντως, τις εκπτώσεις, οι έμποροι έχουν εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκινήσει προεκπτώσεις και δεκαήμερα προσφορών προκειμένου να «ζεστάνουν» το παγωμένο κλίμα της αγοράς. Αλλωστε, με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο τζίρος στο λιανεμπόριο υποχώρησε τον Απρίλιο του 2012 κατά 13,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην ένδυση - υπόδηση, ο τζίρος υποχώρησε κατά 25,8% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των εμπόρων, το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τις καλύτερες περιόδους για εκπτώσεις. Εκτιμάται ότι στα είδη υπόδησης τα ποσοστά μείωσης εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 30% και 60%, από 30% στα αξεσουάρ έως και 40% και στα καλλυντικά έως και 50%. Στα λευκά είδη τα ποσοστά εκπτώσεων υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν γύρω στο 30%, όπως και στα είδη διακόσμησης, σπιτιού και στα είδη δώρων. Στα ηλεκτρικά είδη και στα έπιπλα εκτιμάται ότι οι τιμές θα είναι μειωμένες έως και 25%, ενώ θα γίνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε εποχικά είδη και μοντέλα συσκευών παλαιότερης τεχνολογίας. Υπάρχουν φυσικά και μαγαζιά που μετά τις εκπτώσεις θα κλείσουν γι' αυτό και θα κάνουν εκπτώσεις ακόμη και πάνω από 70%.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν την αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα. Επίσης, να προσέχουν όσους υπόσχονται υψηλές εκπτώσεις.
Τα ποσοστά των εκπτώσεων
Είδη υπόδησης 30%-60%
Είδη ένδυσης: 25%-50%
Καλλυντικά έως και 50%
Αξεσουάρ έως και 40%
Λευκά είδη και είδη σπιτιού έως και 40%
Επιπλα από 25% έως και 40%


http://fimotro.blogspot.gr