Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κως: Η πατρίδα του Ιπποκράτη



Ένα νησί που καλύπτει τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών.
Αποκαλείται και το νησί του Ιπποκράτη και διακρίνεται από την πλούσια ιστορία του, αλλά και την ιδιαίτερη κουλτούρα των κατοίκων του. Οι διακοπές σας στην Κω θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες!

Βρίσκεται στα Δωδεκάνησα και είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Χαρακτηριστικό της είναι η πυκνή βλάστηση, κάτι που μπορεί να εντυπωσιάσει κάθε φυσιολάτρη.

Το «Τραπουλόχαρτο» σας παρουσιάζει την Κω…


Παραλίες

Τιγκάκι: Είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, βρίσκεται 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του νησιού κι έχει έκταση 10 χιλιομέτρων! έχει ρηχά νερά και ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν windserfing.

tigkaki.jpg

Paradise Beach: Ένας κόλπος 6 χιλιομέτρων με γκρίζα αμμουδιά και από στη διαδρομή προς την παραλία μπορεί κανείς να θαυμάσει το όμορφο τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά του. Τα νερά είναι ρηχά  και οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν θαλάσσια σπορ.

parabeach.jpg

Θέρμες: Αν επιλέξετε την Κω για τις καλοκαιρινές σας διακοπές τότε σίγουρα θα πρέπει να βιώσετε την μοναδική εμπειρία που προσφέρουν τα θερμά λουτρά. Μπροστά στην παραλία σε μια στρογγυλή λίμνη που περιβάλλεται από βράχια είναι οι θερμές πηγές. Από τη μία πλευρά μπαίνει το κρύο νερό της θάλασσας και από την άλλη τα καυτά ιαματικά λουτρά που αναβλύζουν από τα έγκατα της γης δημιουργώντας φυσαλίδες στην επιφάνεια.

Kos-Therma.jpg

Καρδάμαινα: Μία τουριστική παραλία με άσπρη αμμουδιά που εκτίνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων. Κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσετε αμμόλοφους με κέδρους και θα βρείτε ερημικά σημεία κάτω από τη σκιά των δέντρων.

kos_kardamena.jpg

Το Κάστρο των Ιπποτών

Είναι από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του νησιού και κάθε τουρίστας πρέπει να το επισκεφτεί. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Ιππότες του τάγματος των Ιωαννίνων πάνω στα θεμέλια των τειχών της αρχαίας πόλης. Βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού, ακριβώς απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια.Το κάστρο αποτελείται από δύο περιβόλους, οι οποίοι χωρίζονται από μία πλατιά τάφρο κι επικοινωνούν μέσω μιας επικλινούς γέφυρας.

Η γέφυρα του κάστρου βρίσκεται απέναντι από την είσοδό του, στην περίφημη λεωφόρο των Φοινικών. Είναι σε άριστη κατάσταση και χρησιμοποιούταν για να συνδέει την Κω με το νησάκι που υπολογίζεται ότι βρισκόταν απέναντί της.

Ο πλάτανος του Ιπποκράτη

Κοντά στο κάστρο της Νερατζιάς και την Αρχαία αγορά βρίσκεται ένας αιωνόβιος πλάτανος με έναν τεράστιο κορμό σαν σπηλιά. Η παράδοση τον ονομάζει πλάτανο του Ιπποκράτη γιατί θεωρεί ότι αυτός επιζεί από την αρχαία εποχή και στην σκιά του δίδασκε οπ Ιπποκράτης τους μαθητές του.

Ψυχαγωγία

Go Cart: Για όσους αγαπούν την ταχύτητα στις περιοχές Μαρμάρι και Ψαλίδι λειτουργούν πίστες go cart, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Ιππασία: Στο Μαρμάρι υπάρχει ένας ιππικός όμιλος, όπου μπορείτε να μυηθείτε στα μυστικά της ιππασίας. Ακόμη, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε μία διαφορετική ξενάγηση στο νησί, ενώ το έμπειρο προσωπικό του ομίλου διοργανώνει περιηγήσεις στην υπέροχη ύπαιθρο με άλογα.

Πώς θα πάτε

Αν επιλέξετε να μεταβείτε στην Κω αεροπορικώς, από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς το νησί. Ακόμη, από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν σε καθημερινή βάση πλοία που θα σας μεταφέρουν στην Κω.

Χρήσιμα τηλέφωνα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ   2242022300

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ   2242026594

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ   2242022444

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ   2242028211

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ   2242028724

ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΚΤΕΛ   2242022292

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ   2242051229