Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ναύπλιο: Ένα μέρος βγαλμένο από μύθο (photos)

Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας καθώς οι φυσικές ομορφιές της και η πολυτάραχη ιστορία της, προσδίδουν ξεχωριστή γοητεία.
Το «Τραπουλόχαρτο» σας μεταφέρει στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο. Το Ναύπλιο είναι κτισμένο γύρω από το λόφο του Παλαμηδίου στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το ομώνυμο φρούριο το οποίο έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης.

1.jpg
 
Μια πόλη που πρωτοστάτησε σε όλες τις ιστορικές περιόδους, κι έχει γράψει στο βιβλίο της ιστορίας της Ελλάδας πολλές σελίδες. Μια πόλη που έχει να επιδείξει και φυσικές ομορφιές κάθε είδους. Υπέροχες παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές ή αστραφτερά βότσαλα, κατάφυτους λόφους και απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. 

2.jpg
 
Το Ναύπλιο χωρίζεται στην Παλιά και τη Νέα πόλη, που συνθέτουν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της πόλης και χαρακτηρίζονται από μια αρχοντιά ξεχωριστή, καθώς  συναντάμε και  ένα μεγάλο αριθμό μνημείων που καλύπτουν όλες τις εποχές της μακραίωνης ιστορίας της πόλης. 
Τα επιβλητικά νεοκλασικά, τα παλιά αρχοντικά με τις δεντροφυτεμένες μικρές αυλές, τα κομψά μπαλκόνια και τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια δίνουν το στίγμα της μοναδικής αυτής πόλης. Ο επισκέπτης καθώς διασχίζει τους δρόμους της Παλιάς πόλης γοητεύεται από την ανέγγιχτη από το χρόνο ομορφιά. 

3.jpg
 
Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι εκκλησίες της πόλης. Όπως ο επιβλητικός ναός του Αγίου Γεωργίου, σημερινή μητρόπολη του Ναυπλίου που βρίσκεται στην οδό Πλαπούτα. Κατά την παραμονή του κανείς στο Ναύπλιο μπορεί επισκεφθεί τα μουσεία της πόλης (αρχαιολογικό, πολεμικό, λαογραφικό, κομπολογιού) τα οποία φιλοξενούν σημαντικά εκθέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

4.jpg
 
Μια επίσκεψη στο Παλαμήδι, το θρυλικό φρούριο που έχει συνδεθεί με πολλά ιστορικά γεγονότα επιβάλλεται. Εκτός, από τα ισχυρά του τείχη, θα θαυμάσετε και την εκπληκτική θέα που διαθέτει. Έπειτα, μια βαρκάδα στο Μπούρζι, το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης θα σας μείνει αξέχαστη.

5.jpg
 
Επιστρέφοντας καθίστε σε μια από τις παραλιακές καφετέριες και πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας την μοναδική θέα. Αν η αλμύρα της θάλασσας σας άνοιξε την όρεξη, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της πόλης θα δοκιμάσετε μοναδικές συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας και όχι μόνο.
 
6.jpg

Η βραδινή διασκέδαση δεν θα σας λείψει. Στο Ναύπλιο λειτουργούν νυχτερινά κέντρα, μπαράκια που παίζουν ελληνική και ξένη μουσική.

7.jpg
 
Στον τομέα της διαμονής το Ναύπλιο ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

9.jpg
 
Σε κάθε περίπτωση το Ναύπλιο αποτελεί ιδανικός κοντινός προορισμός για στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.



http://sday.gr