Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Επίδαυρος: Θέατρο και παραλίες

Η Επίδαυρος εκτός από το μοναδικό θέατρο διαθέτει υπέροχες παραλίες, καθώς και πολλά αξιοθέατα, τα οποία είναι περιτριγυρισμένα από πράσινο.
Tο Τραπουλόχαρτο σας ταξιδεύει…
 
Η Επίδαυρος είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας στην ανατολική του πλευρά. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός
Σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ., ο Αργείος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε, σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο της Επιδαύρου. 
Από όλα τα αρχαία θέατρα το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες.
teatro1.jpg
Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στην Επίδαυρο έχει εμφανιστεί εκτός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Άννα Συνοδινού, ο Θανάσης Βέγγος κ.ά. και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

epidauro1.jpg
Εκτός από τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά η Επίδαυρος διαθέτει και παραλίες, καθώς και αξιοθέτατα  και μπορεί να αποτελέσει έναν από τους καλοκαιρινούς σας προορισμούς.

Το Καλαμάκι βρίσκεται στον κόλπο της Αρχαίας Επιδαύρου και θα πάτε με τα πόδια (ούτε πέντε λεπτά) απ΄ την παραλία Βαγιωνία. Πνιγμένη στο πράσινο, η ακρογιαλιά προσφέρεται για ησυχία και απομόνωση.
 kalamaki-(2).jpg

Η Πολεμάρχα βρίσκεται στην Αρχαία Επίδαυρο και στην ουσία πρόκειται για δύο υπέροχες ακρογιαλιές που σκιάζονται από ένα πυκνό πευκοδάσος, χωρίς ίχνος οργάνωσης.
 polemarxa1.jpg
 
Το Γιαλάσι βρίσκεται στη νότια πλευρά της Παλαιάς Επιδαύρου, έχει άσπρο βότσαλο και διάφανα νερά.
 gialasi1-(1).jpg
 
Η Αλιότου- στη Νέα Επίδαυρο - προσεγγίζεται περπατώντας μέσα από πορτοκαλεώνες, λεμονιές και ροδιές. Εχει βότσαλα και βαθιά νερά
 aliotou.jpg