Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η μαγευτική Ιτέα (photos)




Η Ιτέα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όλα τα γούστα.
Βρίσκεται 13 χλμ. νότια της Άμφισσας και πιθανόν οφείλει το όνομά της  στις πολλές ιτιές που φύτρωναν παλαιότερα στην περιοχή. Η Ιτέα, τα τελευταία χρόνια, έχει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη.

1.jpg
 
Υπάρχουν πολλές όμορφες και πεντακάθαρες αμμουδιές όπως το Τροκαντερό κα το Μαϊάμι που είναι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες καθώς και οι πανέμορφες παραλίες του Ξενία, της Ευαγγελίστριας, Βραχάκια και Αι Γιάννης που θα απολαύσετε στιγμές γαλήνης και ηρεμίας. Οι παραλίες της Ιτέας, οι οργανωμένες πλάζ, αλλά και οι ελεύθερες αμμουδιές θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

2.jpg
 
Η όμορφη και ζωντανή κωμόπολη της Ιτέας φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις όπως συνέδρια, κολυμβητικούς αγώνες διεθνούς φήμης καθώς και το ράλι ¨Ακρόπολις¨ και ¨Ολύμπιον¨. Στην Ιτέα μπορείτε να ασχοληθείτε με διάφορα θαλάσσια σπορ όπως σερφινγκ, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα και άλλα.

3.jpg
 
Η Ιτέα συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι ιδανική και για κοντινές αποδράσεις στο βουνό. Από την παραλία της Ιτέας διακρίνεται το κοντινό Γαλαξίδι και η Πελοπόννησος.
Στις γραφικές ταβέρνες της Ιτέας μπορείτε να γευθείτε φρέσκα ψάρια, θαλασσινούς ουζομεζέδες αλλά και το φημισμένο ρουμελιώτικο κοντοσούβλι, κοκορέτσι, αρνί σούβλας, σπληνάντερο, τις ελιές Άμφισσας και το πρόβειο γιαούρτι.

4.jpg
 
Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε κάποια από τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της περιοχής όπως ελιές, οικολογικό λάδι, κρασί, γλυκό κουταλιού ελιάς, μέλι, χωριάτικα παξιμάδια, τσίπουρο κ.α. Να δοκιμάσετε τα γλυκά ¨Αμύγδαλο¨ και ¨Ρεβανί¨ που θα τα βρείτε κυρίως στο Γαλαξίδι. Φημισμένο είναι και το χωριό Κίρρα που απέχει 2 χλμ. από την Ιτέα και διαθέτει πολλά αξιοθέατα και πανέμορφες παραλίες.