Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αστυπάλαια: Το «ορμητικό» νησί(photos)


Η ασυνήθιστη ομορφιά της, οι παραλίες της, τα γραφικά σοκάκια της, κάνουν το συγκεκριμένο νησί να ξεχωρίζει. Το «Τραπουλόχαρτο», σας παρουσιάζει την ξεχωριστή Αστυπάλαια.
Η ασυνήθιστη ομορφιά της, οι παραλίες της, τα γραφικά σοκάκια της, κάνουν το συγκεκριμένο νησί να ξεχωρίζει. Το «Sday Holidays», σας παρουσιάζει την ξεχωριστή Αστυπάλαια.

Η  Αστυπάλαια  είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων. Είναι χωρισμένη στο Μέσα Νησί και το Έξω Νησί, που συνδέονται με μία στενή φυσική λωρίδα γη. Είναι γεμάτη ορμούς, ενώ οι παραλίες της είναι τόσο με άμμο όσο και με βότσαλο. Οι πιο γνωστές είναι το Λιβάδι, Πέρα Γιαλός, ο Κούνουπας, ο Κουτσομύτης, ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα Καμινάκια, αλλά και το Μεγάλο Στενό. Ορισμένες είναι προσβάσιμες από τη στεριά, ενώ άλλες όχι.

Η Αστυπάλαια έχει πολλά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Το γραφικό λιμάνι του Πέρα Γιαλού είναι ένα από αυτά που δεν πρέπει να χάσετε. Η πλατεία της χώρας και οι ανεμόμυλοι, πραγματικά θα σας μαγέψουν.

Ακόμα το Βενετσιάνικο Κάστρο της Αστυπάλαιας, το οποίο είναι χτισμένο από τον 13ο αιώνα, είναι ένα από τα αξιοθέατα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Από την εξωτερική πλευρά, έχει τη δυνατότητα κάποιος να παρατηρήσει τους πέτρινους τοίχους με τις πολεμίστρες. Οι τελευταίες χτίστηκαν, με σκοπό να προστατεύεται το νησί από την επιδρομή πειρατών.

Από την εσωτερική πλευρά, υπάρχουν τα σπίτια από τα μέλη της οικογένειας Quierini , αλλά και οι εκκλησίες της Παναγίας του Κάστρου και του Αγίου Γεωργίου.  Από εκεί, μπορείτε να απολαύσετε την εκθαμβωτική θέα του νησιού.

Επίσης μπορείτε να πάτε στη Μονή της Παναγιάς της Πορταϊτισσας, στο Εκκλησιαστικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επιπλέον μορείτε να δείτε το ιστορικό Ηρώον των Γάλλων και το ψηφιδωτό δάπεδο της Βασσιλικής Καρέκλη, όπως επίσης και τα Ρωμαϊκά Λουτρά του Ταλαρά με τα πολύχρωμα ψηφιδωτά.

Αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν επίσης είναι ο καταρράκτη στον Αγ. Γιάννη, του σπήλαιο του Δράκου, η σπηλιά του Νέγρου, το σπήλαιο στις Βάτσες, αλλά και το μοναστήει του Αγ. Ιωάννη. Ακόμα, η Nαρκίσσειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία βρίσκεται μέσα στη Βιβλιοθήκη, αξίζει λίγο από τον χρόνο σας.

Στην Αστυπάλαια μπορείς να πας τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο. Μάλιστα πραγματοποιούνται συχνά δρομολόγια.

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Δημαρχείο: 2243061206

Δημοτικό Γραφείο Τουρισμού: 2243061412

Τουριστικές πληροφορίες: 2243061778

Αστυνομικός σταθμός Αστυπάλαιας: 2243061207

Αγροτικό Ιατρείο: 2243061222


http://sday.gr