Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Όχι, δεν είναι φωτογραφίες. Ο Samuel Silva ζωγραφίζει μόνο με το στυλό του



Μπορεί εκ πρώτης όψεως τα έργα του να μοιάζουν με φωτογραφία, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από πορτραίτα ή σκίτσα ζώων, ζωγραφισμένα στο χέρι. Το μόνο που χρειάζεται ο δημιουργός τους, Samuel Silva, είναι ένα στυλό διαρκείας. Κι ας τον να ζωγραφίζει...
Ο 29χρονος Samuel Silva, δηλώνει πως η ζωγραφική είναι απλά το χόμπι του, και η δικηγορία το επάγγελμά του. Όμως αν ρίξεις μια ματιά στα σχέδιά του θα αναρωτηθείς γιατί δεν το σκέφτεται και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ένα πακέτο χρωματιστά στυλό, ένα μπλοκ και μερικές ελεύθερες ώρες μπροστά του είναι αρκετά για τον Πορτογάλο δικηγόρο, ώστε να εκφράσει το ταλέντο του σε ένα κομμάτι χαρτί.

Στο συγκεκριμένο έργο του χρησιμοποίησε 8 διαφορετικά χρώματα και αφιέρωσε συνολικά περίπου 30 ώρες, ενώ βασίστηκε σε μια φωτογραφία της Ρωσίδας φωτογράφου Kristina Tararina. Κάνε το τεστ και προσπάθησε να μαντέψεις ποιο είναι το σκίτσο και ποια η φωτογραφία*.
Όπως αναφέρει και στην προσωπική του ιστοσελίδα, "δεν έχει σημασία τι υλικά έχεις στα χέρια σου, αλλά το πώς τα χρησιμοποιείς".

Ο Silva χρειάζεται από 5 έως... 50 ώρες για να ολοκληρώσει το κάθε του σχέδιο, ενώ εκτός από πρόσωπα (όπως το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι), έχει ιδιαίτερη αδυναμία -και ταλέντο όπως φαίνεται- στα σκίτσα ζώων και τοπίων.

 


(* Πάνω φωτό: Αριστερά το σκίτσο, δεξιά η φωτογραφία)


http://www.cosmo.gr