Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ταινία για την ζωή της Janis Joplin

Αμερικανός Lee Daniels είναι πιθανότατα αυτός που θα σκηνοθετήσει την βιογραφική ταινία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Janis Joplin. Ο Daniels έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής όταν το 2009 προτάθηκε για το Όσκαρ "Best Director" για την ταινία "Precious".
Το τελευταίο χρόνο πολλά είναι τα ονόματα σκηνοθετών που είχαν ακουστεί για την ταινία όπως, Fernando Meirelles και Catherine Hardwicke.

Τις τελευταίες δεκαετίες και οι δύο προσπάθειες που έχουν γίνει για την δημιουργία μιας βιογραφικής ταινίας για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια, έπεσαν στον κενό. Η πρώτη (θα) είχε τον τίτλο "Piece of My Heart" με πρωταγωνίστρια την Renee Zellweger και η δεύτερη, "The Gospel According To Janis" με πρωταγωνίστρια την Pink.

Στην νέα προσπάθεια τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Amy Adams.  Η 30χρονη Αμερικανίδα έχει τραγουδήσει στο μιούζικαλ της Disney, "Enchanted", και έχει υποδυθεί την συγγραφέα Julie Powell στην ταινία "Julie And Julia". Για πολλούς είναι η καταλληλότερη για το ρόλο της Joplin μιας και έχει την υποκριτική αλλά και την φωνητική ικανότητα.
Το σενάριο έχουν γράψει οι Ron Terry και Teresa Kounin-Terry. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν στις αρχές του νέου έτους.
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Janis Joplin (Janis Lyn Joplin 1943-1970) γεννήθηκε στο Port Arthur του Τέξας. Πήρε την απόφαση να γίνει τραγουδίστρια ακούγοντας blues άλμπουμ των Lead Belly, Bessie Smith, Odetta και Big Mama Thornton. Το 1966 ενσωματώθηκε στην ψυχεδελική ροκ μπάντα Big Brother and the Holding Company. Η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση ήταν στο Avalon Ballroom του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Μετά την αποχώρηση της από το συγκρότημα το 1968 ακολούθησε σόλο καριέρα δημιουργώντας τους Kozmic Blues Band. Το πρώτο της σόλο στούντιο άλμπουμ κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 1969 με τίτλο "I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!". Το 1995 το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2005 της απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement".  Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της, τα "Piece of My Heart", "Bye, Bye Baby", "Cry Baby" , "Summertime", "Try (Just a Little Bit Harder)", "Me and Bobby McGee" κ.α. Στις 4 Οκτωβρίου του 1970 βρέθηκε νεκρή - σε ηλικία 27 ετών - από υπερβολική δόση ηρωίνης στο ξενοδοχείο Landmark στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.