Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σκάνδαλα: Ο κατάλογος της απιστίας των ισχυρών ανδρών

Τι κι αν κατέχουν δύναμη και χρήμα, τι κι αν είναι ισχυροί, αλλά και παντρεμένοι, δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν και σύναψαν εξωσυζυγικές σχέσεις, που έγιναν παγκοσμίως γνωστές...



Το σκάνδαλο Petraeus τάραξε τα νερά και εμπλούτισε τη λίστα των ισχυρών ανδρών που έβαλαν σε κίνδυνο την προσωπική ζωή, αλλά και την καριέρα τους, για χάρη μίας εξωσυζυγικής σχέσης.

Ο κατάλογος μακρύς και τα ονόματα που τον απαρτίζουν βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα, κατέχουν δύναμη, χρήμα, δόξα, τα οποία όπως φαίνεται λειτουργούν διεγερτικά για το αντίθετο φύλο, κάποιες φορές και το ίδιο, που δεν αντιστέκεται, ενδίδοντας και καταστρέφοντας όλα όσα με κόπο έχτισαν.
Η τεράστια δημοσιότητα που λαμβάνουν επιβεβαιώνει την αδηφάγα ανάγκη του κοινού να δει από την ''κλειδαρότρυπα'' και καταδεικνύει τη μανία με τα σεξουαλικά σκάνδαλα.
Η Lisa Belkin στην Huffington Post κάνει μία ανασκόπηση στις πρόσφατες απιστίες που απασχόλησαν τα μέσα, εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα των προσώπων που ενεπλάκησαν..
*Newt Gingrich: Πρώην πρόεδρος των Δημοκρατικών ο οποίος παραδέχτηκε το 2007 σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι απάτησε και τις δύο συζύγους του. Σήμερα είναι παντρεμένος με την Callista Gingrich.
*Bill Clinton: Διάσημη η υπόθεση Monica Lewinsky και η εξέλιξη του ''σκανδάλου του λεκέ''. Παραμένει παντρεμένος με την Hillary, η οποία αποφάσισε να μη χωρίσει και να παραμείνει στο πλευρό του μετά το σάλο.
*Jim McGreevey: Σε συνέντευξη τύπου το 2004, ο πρώην κυβερνήτης του New Jersey παραδέχτηκε πως ήταν ομοφυλόφιλος και πως είχε ερωτική σχέση με έναν άλλο άνδρα. Χώρισε τον Φεβρουάριο του 2007, μετά από 7 χρόνια γάμου από την Dina Matos.
*Kwame Kilpatrick: Ο πρώην δήμαρχος του Detroit παραδέχτηκε πως απάτησε τη σύζυγό του, Carlita Kilpatrick, με την πρώην βοηθό του. Παραμένει παντρεμένος παρά το σκάνδαλο.
*John Edwards: Αφού πρώτα αρνήθηκε τις κατηγορίες απιστίας, ο πρώην Γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνα ομολόγησε τη σχέση που διατηρούσε παράλληλα με τη σκηνοθέτη και της επικεφαλής της εκστρατείας του, Rielle Hunter.
*John Ensign: Τον Ιούνιο του 2009 ο πρώην Γερουσιαστής της Νεβάδα αποκάλυψε πως είχε σχετιστεί με κάποια βοηθό του. Η Cynthia Hampton, λίγο καιρό αργότερα, δήλωσε πως ήταν το πρόσωπο για το οποίο γινόταν λόγος. Ο Ensign παραμένει παντρεμένος με τη σύζυγό του Darlene.
*Mark Sanford: Τον Ιούλιο του 2009 ο πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα έκανε ξεκάθαρο πως είχε μία μυστική σχέση με την Αργεντίνα María Belén Chapur. Σχεδόν έξι μήνες μετά το σκάνδαλο η γυναίκα του, Jenny Sanford, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.
*Elliot Spitzer: Τον Μάρτιο του 2008 ο τότε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παραδέχτηκε πως είχε εμπλακεί σε ένα κύκλωμα πορνείας που ήταν υπό κυβερνητική έρευνα. Παρά τη σύλληψή του, ο γάμος του έμινες άθικτος και η σύζυγός του Silda Spitzer δεν τον χώρισε.
*Arnold Schwarzenegger: Ιδιαιτέρως γνωστή και η υπόθεση του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια που ομολόγησε πως απέκτησε παιδί με την οικιακή βοηθό της οικογένειας.
*Vito Fossella: Ο πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης συνελήφθη Μάιο του 2008 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τα γεγονότα πήραν άλλη τροπή όταν η ερωμένη του Laura Fay πήγε να τον διασώσει. Σε μια έτοιμη δήλωση, ο Fossella αργότερα παραδέχθηκε ότι είχαν σχέση και ότι ήταν ο πατέρας του τότε-τριών ετών παιδί της. Ο Fossella και η σύζυγός του παραμένουν ακόμα παντρεμένοι.
Αν και τα ανδρικά σκάνδαλα είναι πολυάριθμα, υπάρχουν και εκείνα που πρωταγωνίστρια είναι μία ισχυρή γυναίκα, όπως η Μεγάλη Αικατερίνη, η Κλεοπάτρα, η Helen Chenoweth και η Iris Robinson. Αυτό που επισημαίνει η συντάκτρια είναι ο διαφορετικός τρόπος που, ίσως, τα δύο φύλα χρησιμοποιούν το σεξ και τη δύναμή τους.
Το άρθρο καταλήγει, επισημαίνοντας πως κανένας κανόνας δεν είναι αρκετός για να περιγράψει αυτά που συμβαίνουν στο ανδρικό και το γυναικείο μυαλό. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εξουσία σίγουρα παίζει το ρόλο της.