Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ενας Ηπειρώτης δίπλα στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον

Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον με τον Σωτήρη Χασιάκο
Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον με τον Σωτήρη Χασιάκο

Ο πλέον έμπιστος άνθρωπος του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του σερ Αλεξ Φέργκιουσον είναι ο Ηπειρώτης Σωτήρης Χασιάκος, διευθυντής του αριστοκρατικού κλαμπ «Λες Αμπασαντέρ» στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου. Επικοινωνούν πολλές φορές την ήμερα τηλεφωνικά και μοιράζονται το ενδιαφέρον τους για τα άλογα και τις ιπποδρομίες.

Και τελευταία έγιναν συνιδιοκτήτες δύο αλόγων, στα οποία έδωσαν ελληνικά ονόματα, καθώς ο σερ Αλεξ δεν ήθελε να χαλάσει το χατίρι του φίλου του Σωτήρη. Τις δύο διετείς αυτές φοράδες ονόμασαν «Αετός» και «Παυσανίας».
Ο «Αετός» έτρεξε ήδη, ήταν φαβορί και κέρδισε άνετα. Ο «Παυσανίας» δεν έχει τρέξει ακόμα, άλλα ο προπονητής του Ρίτσαρντ Χάνον τον βλέπει να κερδίζει έπαθλα και κούρσες.
Ο Σωτήρης Χασιάκος κατάγεται από το χωριό Άγναντα της Αρτας, όπου ο αδελφός του Χρήστος Χασιάκος είναι τώρα δήμαρχος και σπούδασε «μπίζνες» στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Οταν πήρε το πτυχίο του εργάστηκε σε διευθυντική θέση σε μεγάλο συγκρότημα κέντρων ψυχαγωγίας και τότε γνώρισε τον Αλεξ Φέργκιουσον, όταν ήταν φρέσκος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με πολλά προβλήματα η θέση του ήταν πολύ δύσκολη. Ο Σωτήρης τού συμπαραστάθηκε. Σήμερα τους δένει μια πολύ δυνατή προσωπική φιλία.
Οταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη την Μπάγερν, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον κάλεσε κοντά του τον Σωτήρη και του έδωσε να κρατήσει το Κύπελλο. Μια κίνηση που έδειξε τη στενή φιλία τους.

http://www.ethnos.gr