Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εντυπωσιακές γλυκο-δημιουργίες από σοκολάτα και τζίντζερ!

Ένα μυστικό στη μαγειρική που δίνει αυτή την ιδιαίτερη μυρωδιά είναι η χρήση τζίντζερ! Η ρίζα της πιπερόριζας είναι ένα δημοφιλές βότανο, στο οποίο αποδίδονται ιαματικές ιδιότητες , ενώ η παράδοση του στη νοστιμιά των γλυκών χρονολογείται στην Ευρώπη από τον 11ο αιώνα.
Το εντυπωσιακό με τα γλυκά των Χριστουγέννων που δεν λείπουν από τα όλα τα σπίτια… είναι οι γλυκο-δημιουργίες! Οι καλύτερες από αυτές παρουσιάστηκαν σε Εθνική Έκθεση του Καναδά, η οποία έγινε με βάση το «τζιντερόψωμο», δηλαδή τη ζύμη φτιαγμένη με τζίντζερ.
ginger-2-605x402.jpg
Σπιτάκια, ο πλανήτης Γη και άλλα ευφάνταστα σχέδια από γλυκά και ζαχαρωτά «γλύκαναν» τους επισκέπτες… πάντα με θέμα «Τα Χριστούγεννα»!
ginger7-605x910.jpg
Με φαντασία, λεπτομέρεια τα γλυκά φτιαγμένα σαν από παραμύθι κλέβουν τις εντυπώσεις, αν και από γεύση δεν ξέρω πως είναι…!
Άλλωστε είναι κρίμα να χαλάσεις... ένα τόσο ωραίο σχέδιο!