Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

FIFA: Ντελ Μπόσκε, Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο οι τρεις φιναλίστ για το βραβείο του καλύτερου προπονητή


Στους τρεις περιορίστηκαν οι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2012, μετά την ανακοίνωση των φιναλίστ από τη FIFA σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Από τους δέκα υποψήφιους αρχικά, στην τελική ευθεία για τη σημαντική αυτή διάκριση παρέμειναν μόνο οι Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, κατέκτησε το Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με τους Ίβηρες. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης οδήγησε τη «Βασίλισσα» στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος με ρεκόρ βαθμών και γκολ, ενώ ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ισπανίας με την ομάδα της Καταλονίας.

Η συγκεκριμένη τριάδα είχε φτάσει μέχρι την τελική ευθεία για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή από τη FIFA και το 2010, με νικητή ν' αναδεικνύεται τότε ο Πορτογάλος Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι δέκα προπονητές που ήταν αρχικά υποψήφιοι φέτος για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο είναι οι εξής: Βιθέντε ντελ Μπόσκε (Ισπανία/Εθνική Ισπανίας), Ρομπέρτο Ντι Ματέο (Ιταλία/Τσέλσι), Άλεξ Φέργκιουσον (Σκοτία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πεπ Γκουαρντιόλα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Γιούπ Χάινκες (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου), Γιούργκεν Κλοπ (Γερμανία/Ντόρτμουντ), Γιόακιμ Λεβ (Γερμανία/Εθνική Γερμανίας), Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ιταλία/Μάντσεστερ Σίτι), Ζοσέ Μουρίνιο (Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Τσέζαρε Πραντέλι (Ιταλία/Εθνική Ιταλίας).

http://tosokaki.blogspot.gr