Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Υεμένη: Έρευνα για καταγγελίες πως 8χρονη πέθανε αφού βιάστηκε από το 40χρονο άντρα της

Φωτογραφία αρχείου
Έρευνα γύρω από τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ένα 8χρονο κορίτσι πέθανε μετά τον βιασμό του από τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο το πάντρεψαν οι γονείς της ξεκίνησε η κυβέρνηση της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ράτζεχ Μπάντι, είπε ότι συστήθηκε μια επιτροπή για να ερευνήσει τις πληροφορίες για το θάνατο της μικρής Ραουάν.

«Το έγκλημα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Το έργο της επιτροπής είναι να επαληθεύσει εάν έγινε ή όχι», αποσαφήνισε ο κ. Μπάντι διευκρινίζοντας ότι η Αστυνομία δεν έχει αναφέρει ένα τέτοιο γεγονός.

Η έρευνα της επιτροπής θα έχει ολοκληρωθεί έως αύριο, Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος οργάνωσης Siyaj, που εργάζεται για την παροχή βοήθειας στα παιδιά, και γνωστός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Άχμεντ αλ-Κουράισιν, είπε ότι άλλοι ακτιβιστές πήγαν στην επαρχία όπου φέρεται να διαπράχθηκε το έγκλημα και συγκέντρωσαν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.

«Είμαστε [...] βέβαιοι για το θάνατο του κοριτσιού και πιστεύουμε ότι οι αρχές προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον αλ-Κουράισιν, κάτοικοι της κοινότητας Μίντι είπαν στους ακτιβιστές ότι άκουσαν τη μικρή να λέει ότι επρόκειτο να παντρευτεί τον 40χρονο. Λίγες ημέρες μετά όμως εξαφανίστηκε, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην ίδια περιοχή, είπε στους ακτιβιστές ότι η 8χρονη Ραουάν και ο πατέρας της κρατούνται από την αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Οι ακτιβιστές ανακάλυψαν επίσης ότι ο πατέρας έχει άλλη μία παντρεμένη κόρη, ηλικίας 10 ετών.