Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία για τη μεταγραφή του Μπέιλ – Χρεοκοπημένη ισπανική τράπεζα πλήρωσε τη μεταγραφή- ρεκόρ



Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης έγινε μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ολλανδός πολιτικός κατήγγειλε πως το ποσό- μαμούθ που απαιτήθηκε για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή από την Τότεναμ καλύφθηκε από ισπανική τράπεζα που διασώθηκε από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Γκερτ Βίλντερς, αρχηγού του κόμματος της Ελευθερίας, η ισπανική ομάδα ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ουαλού σταρ με 101 εκατομμύρια ευρώ που πήρε ως δάνειο από την «Bankia». Θεωρητικά η ισπανική τράπεζα δεν θα ήταν σε θέση να καλύψει το ποσό, αφού στηρίχθηκε οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση με 19 δισεκατομμύρια για να μην χρεοκοπήσει το περασμένο καλοκαίρι.
Θέλοντας να διερευνήσει λοιπόν αν ο Μπέιλ αποκτάται από τη Ρεάλ με χρήματα που επιβαρύνουν την Ε.Ε και κατ' επέκταση τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, τη στιγμή που οι Κάτω Χώρες πασχίζουν για να βρουν 6 δισ. ευρώ, ο Βίλντερς ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημο έγγραφο στην Κομισιόν, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Από την πλευρά της η «Bankia» αρνήθηκε την ανάμειξή της, με εκπρόσωπό της να λέει πως δεν έχει έρθει καν σε επαφή με τη «βασίλισσα».