Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πορείες και συγκεντρώσεις στην 78η ΔΕΘ

Πορείες και συγκεντρώσεις στην 78η ΔΕΘ






Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με συγκέντρωση ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη. Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.

 http://cityportal.gr