Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Έχει θέματα, αλλά ο Βέρρης τα δικά του!

Έχει θέματα, αλλά ο Βέρρης τα δικά του!Το Τραπουλόχαρτο γράφει για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και τον νέο… κανονισμό που «θα αδικείσαι όταν δεν παίζεις σαν Μπαρτσελόνα»!


Προφανώς και ο Παναθηναϊκός έχει θέματα που πρέπει να δουλέψει και να λύσει στην διακοπή ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος παρουσιάζει μια ομάδα δομημένη, με πλάνο, με ταυτότητα αλλά που της λείπουν στοιχεία σημαντικά για τον τρόπο που παίζουν οι αντίπαλοι του «τριφυλλιού». Όπως φυσικά και ο χαρακτήρας στα δύσκολα, η προσωπικότητα, η νοοτροπία του νικητή. Η αντίδραση «είμαστε Παναθηναϊκός» μετά την ισοφάριση της Βέροιας και όχι η στιγμιαία κατάρρευση που παραλίγο να κοστίσει και να φέρει εντελώς… τούμπα το ματς.
Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο ψυχολογικό αλλά και αγωνιστικό. Για παράδειγμα στη Λεωφόρο, η Βέροια έπαιξε το κλασσικό… ταμπούρι, χρησιμοποιώντας και τους 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Πούλμαν κανονικό και αντιποδόσφαιρο, σε σημείο που κάθε πέντε λεπτά να πέφτει και ένας ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων στο έδαφος, χωρίς να έχει το παραμικρό.
Οι «πράσινοι», λοιπόν, βρήκαν χώρους από τα πλάγια αλλά για ακόμη ένα παιχνίδι δεν πήραν απολύτως τίποτα δημιουργικά από τους δύο εσωτερικούς μέσους. Τόσο ο Ζέκα όσο και ο Αμπέιντ (με εξαίρεση το παλικαρίσιο γκολ) δεν είχαν τρεξίματα με την μπάλα που θα άνοιγαν χώρους, δεν πέρασαν κάθετες και αναγκαστικά πήρε τον ρόλο του οργανωτή ο Θανάσης Ντίνας, που δείχνει ότι στον άξονα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στο παιχνίδι της ομάδας του. Το πρόβλημα στη δημιουργία από τον άξονα έχει διαγνωστεί από νωρίς. Για αυτό και αποκτήθηκαν Ατζαγκούν και Πράνιτς, οι οποίοι μετά την διακοπή θα αποτελέσουν την… ελπίδα για κάτι καλύτερο στη δημιουργία του παιχνιδιού.
Από πότε ισχύει αυτός ο κανονισμός;
Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε σαν την… Μπαρτσελόνα. Μπορεί να είχε κατοχή ανάλογη των παιχνιδιών των «μπλαουγκράνα»(74-26 στην επανάληψη) αλλά φάσεις ξανά με το σταγονόμετρο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως μπορεί ο Βέρρης και ο… κάθε Βέρρης να αλλοιώνει τόσο ξεκάθαρα το αποτέλεσμα. Για το αν είναι οφ-σάιντ ή όχι η φάση του γκολ, ας ανοίξουν τον κανονισμό όσοι διαφωνούν επειδή… έτσι, ή στην τελική ας διαβάσουν τις δηλώσεις Βαρούχα στον Real fm, ο οποίος εξηγεί τι και πως. Καθηγητής διαιτησίας είναι ο άνθρωπος, προφανώς κάτι θα ξέρει παραπάνω.
Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του αλλά μην τρελαθούμε και εντελώς σε αυτή την άμπαλη πέρα ως πέρα χώρα, όπου αν δεν παίζεις καλά, δεν έγινε και τίποτα αν ο αντίπαλος ισοφαρίσει με γκολ αντικανονικό.
Δεν οδηγεί πουθενά
Η αντιμετώπιση που είχε ο Παναθηναϊκός τόσο από τον επόπτη όσο και από τον Μήτσιο που έδινε την εντύπωση ενός διαιτητή που πήγε στη Λεωφόρο για να εκνευρίσει μέχρι και τα... σημαιάκια, θα πρέπει να προβληματίσει την διοίκηση του «τριφυλλιού». Όταν σηκώνεις τους τόνους κατά την διάρκεια της εβδομάδας αλλά γνωρίζεις πως το σύστημα είναι απέναντί σου, τότε δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα λιγότερο από όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Γιάννης Αλαφούζος καλείται και οφείλει να βρει τρόπο να προστατέψει την ομάδα του από τα γνωστά φαινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής το παλεύει αλλά δίχως αποτέλεσμα...


Έχει θέματα, αλλά ο Βέρρης τα δικά του!  

 http://www.gazzetta.gr