Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε οργάνωση στη Θεσσαλονίκη


Εξαρθρώθηκε οργάνωση στη ΘεσσαλονίκηΑπό τις ασυνομικές Αρχές εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης.

Με την πολύτιμη βοήθεια της Europol - όπου μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών της -συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ένας 62χρονος που θεωρείται ηγετικό στέλεχος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 30 ατόμων για την ίδια υπόθεση.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, τον Ιούνιο του 2012 εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ιταλίας τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε 17 μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν νεκροί. Γι αυτή την υπόθεση, συνελήφθησαν τότε δύο μέλη της οργάνωσης, 40 και 44 ετών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Ιταλίας.
Ακολούθησε η αστυνομική έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρεις άνδρες, ο 62χρονος που θεωρείται ότι διαδραμάτιζε ηγετικό ρόλο και άλλοι δύο, ηλικίας 21 και 54 ετών.
Η οργάνωση, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία καθοδηγούνταν από τον 62χρονο, διέθετε λεωφορείο το οποίο είχε υποστεί τροποποιήσεις με κατασκευή ειδικών κρυπτών για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
Προκειμένου μάλιστα η όλη επιχείρηση να μοιάζει με εκδρομικό ταξίδι, η οργάνωση χρησιμοποιούσε εικονικούς πελάτες- συνεργούς, οι οποίοι συμμετείχαν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η οργάνωση αποκόμιζε 1.000 ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.


http://www.ofono.gr