Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το Top10 της τελευταίας στιγμής

Το Top10 της τελευταίας στιγμήςΑυλαία στις μεταγραφές και ορισμένες ομάδες κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος. Το ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΟ σας παρουσιάζει τις δέκα πιο σημαντικές κινήσεις λίγο πριν πέσει η αυλαία. 

Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ)
Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε ο Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος βγάζοντας από τα ταμεία της Άρσεναλ το ποσό των 50 εκατ. ευρώ κατάφερε να κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «κανονιέρηδων». Οι Λονδρέζοι απέκτησαν τον Γερμανό playmaker Μεσούτ Οζίλ ο οποίος αφήνει την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από τρία χρόνια παρουσίας έχοντας προλάβει να μοιράσει 74 ασίστ.
Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Μετά από αμέτρητες χυλόπιτες καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε έστω και στις... καθυστερήσεις να κάνει το μπαμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκτησαν τον Μαρουάν Φελαϊνί από την Έβερτον με τους «κόκκινους διαβόλους» να προσφέρουν το ποσό των 27,5 εκατ. λιρών για να κάνουν δικό τους τον Βέλγο διεθνή μέσο ο οποίος την περσινή σεζόν είχε 11 γκολ με την φανέλα των «ζαχαρωτών».
Κακά (Μίλαν)
Ο Ρικάρντο Κακά επιστρέφει εκεί που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος. Ο Βραζιλιάνος σταρ μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας φοράει ξανά τα «ροσονέρο» της Μίλαν με την Ρεάλ Μαδρίτης να τον αφήνει ελεύθερο και τον ίδιο να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα 5.000.000 ευρώ ετησίως.
Μαμαντού Σακό (Λίβερπουλ)
Η Λίβερπουλ ενισχύεται ακόμα περισσότερο κι έκανε το δικό της μπαμ με την απόκτηση του διεθνή Γάλλου κεντρικού αμυντικού Μαμαντού Σακό από την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «κόκκινοι» έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 19 εκατ. ευρώ για τον 23χρονο άσο ο οποίος εκτός από κεντρικός; αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ.
Γκάρεθ Μπάρι-Ρομέλου Λουκάκου (Έβερτον)
Την ώρα που ο Μαρουάν Φελαϊνί μετακόμιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Έβερτον έκανε την τελευταία στιγμή ντεμαράζ μεταγραφγών ανακοινώνοντας την απόκτηση με την μορφή δανεισμού των Γκάρεθ Μπάρι και Ρομέλου Λουκάκου από τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα ενισχύοντας αφάνταστα την ομάδα ανεβάζοντάς την επίπεδο.
Στεφάν Σεσενιόν (Γουέστ Μπρόμιτς)
Την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της έκανε η Γουέστ Μπρόμιτς η οποία πλήρωσε στην Σάντερλαντ το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ τον 29χρονο μεσοεπιθετικό ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Σεσενιόν με παρουσία και στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν από τους λίγους διακριθέντες στις «Μαύρες Γάτες» και αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα του Κλαρκ.
Φλοριάν Τοβάν (Μαρσέιγ)
Ένα από τα μελλοντικά αστέρια της Γαλλίας ο Φλοριάν Τοβάν είναι πλέον παίκτης της Μαρσέιγ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την U-20 της Γαλλίας μετακόμισε από την Λιλ στο «Βελοντρόμ» έναντι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Ο 20χρονος εξτρέμ είχε αποκτηθεί πριν από έξι μήνες από την Λιλ έναντι 3,5 από την Μπαστιά στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το καλοκαίρι αλλά την φανέλα των «λιλουά» δεν πρόλαβε να την φορέσει ποτέ αφού η Μαρσέιγ επέμενε από την αρχή να τον κάνει δικό της.
Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Ατλέτικο Μαδρίτης)
Τον αντικαταστάτη του Μάρτιν Ντεμικέλις έψαχνε η Ατλέτικο Μαδρίτης και τον βρήκε στο πρόσωπο του Βέλγου διεθνή αμυντικού Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Ο 24χρονος αμυντικός αποκτήθηκε από τον Άγιαξ έναντι του ποσού των 6 εκατ. ευρώ με τον ίδιο να βάζει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Λούκας Μαρόνε (Σασουόλο)
Το μπαμ της τελευταίας στιγμής έκανε η Σασουόλο η οποία απέκτησε από την Γιουβέντους τον Λούκας Μαρόνε. Ο διεθνής με τις Ελπίδες της Ιταλίας ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ποαραχωρήθηκε με την μορφή συνιδιοκτησίας στους νεοφώτιστους που πλήρωσαν 4,5 εκατ. ευρώ για τον κάνουν δικό τους.
Λίμπορ Κόζακ (Άστον Βίλα)
Τον παρτενέρ του Μπεντέκε έψαχνε ο Πολ Λάμπερτ και το βρήκε στο πρόσωπο του Σλοβάκου επιθετικού. Ο Κόζακ αφήνει την Ρώμη και την Λάτσιο κι έναντι του ποσού των 7 εκατ. ευρώ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «χωριάτες».






http://www.gazzetta.gr/