Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μουντιάλ με 40 ομάδες θέλει ο Πλατινί

Τη συμμετοχή 40 χωρών στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επιθυμεί ο Μισέλ Πλατινί, με στόχο να εκπροσωπούνται περισσότερες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, χωρίς όμως να μειώνεται ο αριθμός των Ευρωπαϊκών συγκροτημάτων.

Την αύξηση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο επιθυμεί ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους "Times" τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση να αυξηθούν σε 40 από το 2018.
Ο πρόεδρος της UEFA επεσήμανε πως η Αφρική και η Ασία αξίζουν περισσότερη εκπροσώπηση στο Μουντιάλ, ωστόσο αντί να μειωθεί ο αριθμός των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν σε αυτό, θα πρέπει να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων, επιθυμία μάλιστα που έχει εκφραστεί και από τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.
Με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι τώρα, οι 13 από τις 32 ομάδες της τελικής φάσης του Παγκσμίου Κυπέλλου προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ πέντε προέρχονται από την Αφρική και τέσσερις ή πέντε από την Ασία.
Συγκεκριμένα, ο Πλατινί δήλωσε: "Είναι καλό για όλους. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μπλάτερ πως χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες από την Αφρική και την Ασία. Αλλά αντί να διώχνουμε τις ευρωπαϊκές θα πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό σε 40. Μπορούμε να προσθέσουμε δύο από την Αφρική, δύο από την Ασία, δύο από την Αμερική, μία από την Ωκεανία και μία από την Ευρώπη".






http://www.contra.gr/