Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατάκια σε δύο γεύσεις: με γέμιση Peanut butter και Nutella απο τη Χριστίνα Καλαμπόκη και το Christie's PicNic!!!!


Σπιτικά σοκολατάκια με δύο γεμίσεις: Peanut butter και Nutella
ΥΛΙΚΑ:
Για τη σοκολάτα
200g κουβερτούρα (περιεκτικότητας γύρω στο 50% σε κακάο)
250g κουβερτούρα γάλακτος
 
Για τη γέμιση Peanut butter
100g Peanut butter
30g Άχνη ζάχαρη
10g Βούτυρο μαλακό
 
Για τη γέμιση nutella
100g nutella
10g βούτυρο μαλακό

 
Πρώτα πρώτα λιώνουμε τη σοκολάτα. Την κόβουμε σε κομματάκια περίπου ίδιου μεγέθους - όπως βλέπετε στη φωτογραφία-  την κόβουμε με μαχαίρι σε αρκετά μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο γρήγορα. Για να λιώσει η σοκολάτα χρησιμοποιούμε ή μπαίν μαρί ή μικροκύματα. Κατά πριτίμηση τα μικροκύματα, αλλά χρειάζεται προσοχή!!!!! Βάζουμε το σκεύος με τη σοκολάτα στα μικροκύματα και επιλέγω τη μέγιστη ισχύ για 30sec. Βγάζουμε, ελέγχουμε αν έχει λιώσει, ξαναβάζουμε πάλι για 30sec. Αυτό το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κάθε φορά που βγάζουμε ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Αν δεν ανακατεύουμε κάθε φορά, η σοκολάτα θα έχει λιώσει αλλά το σχήμα της δεν θα έχει διαφοροποιηθεί , οπότε θα φαίνεται σαν να μην έλιωσε. Το αποτέλεσμα θα είναι να την ζεστάνουμε περισσότερο από όσο πρέπει και να την κάψουμε.
 Όταν έχει σχεδόν λιώσει - και υπάρχουν μικρά κομματάκια που ακόμη είναι στερεά, την βγάζουμε από τα μικροκύματα και την ανακατεύουμε καλά αρκετά επίμονα, ώστε τα κομματάκια να λιώσουν και να έχει λεία υφή. Δεν θέλουμε να σας μπερδέψουμε με θερμοκρασίες. Γενικά είναι καλύτερα να την ζεστάνετε πιο ήπια, παρά να την  κάψετε γιατί τότε είναι άχρηστη.

Όταν η σοκολάτα μας λιώσει την ανακατεύουμε κάθε τόσο δυνατά με τη σπάτουλα από σιλικόνη, ώστε να κρυώσει λίγο και η θερμοκρασία της να είναι τέτοια ώστε , όταν την ακουμπάμε στα χείλη μας να μην γίνεται αντιληπτή, δηλ. να είναι τόσο ζεστή σχεδόν όσο και τα χείλη μας. Τότε είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για επικαλύψεις που θα φαίνονται λείες και λαμπερές. Είναι μια πρακτική και ιδιαίτερα απλοποιημένη τεχνική για το στρώσιμο της σοκολάτας - όπως λέγεται επαγγελματικά.
 
 
 













 

Στο μεταξύ - όσο λιώνει η σοκολάτα - ετοιμάζουμε τις γεμίσεις: Σε ένα μικρό μπωλ αναμιγνύουμε το Peanut Butter με την άχνη και το μαλακό βούτυρο με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε δυνατά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αντίστοιχα στο μίγμα της Nutella, αναμιγνύουμε μόνο με το βούτυρο. Αφήνουμε κατά μέρος τα δύο μίγματα.

Τοποθετούμε μικρές χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για Mini muffins. Βάζουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα , γεμίζοντας σχεδόν κατά το 1/3 τις θήκες. Χτυπάμε το ταψάκι 2-3 φορές πάνω στον πάγκο εργασίας και το στρώμα της σοκολάτας γίνεται επίπεδο. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 min και βγάζουμε, συνεχίζω τοποθετώντας το μίγμα της γέμισης - στα μισά βάζω το ένα και στα άλλα μισά το άλλο. Χτυπάω λίγο και πάλι το ταψάκι και γίνεται σχεδόν επίπεδο και το μίγμα της γέμισης. Ξανατοποθετώ στην κατάψυξη για άλλα 5 min και μετά προσθέτoυμε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα, τόση όση χρειάζεται για να γεμίσει η χάρτινη θηκούλα, ξαναχτυπάμε το ταψάκι , για να γίνει λεία η επιφάνεια.

Στα σοκολατάκια που έχουμε βάλει γέμιση nutella, από πάνω βάζουμε λίγα χοντροτριμμένα φουντούκια. Τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να σφίξουν.

Στα σοκολατάκια με γέμιση Peanut Butter, όταν σφίξουν κάνουμε μια μικρή πινελιά με σκόνη χρυσού (είναι βρώσιμος , μην ανησυχείτε).

Είναι πιο όμορφα όταν τα σερβίρουμε να βγάλουμε το χαρτάκι , ώστε να φαίνεται η γέμιση σαν ενδιάμεση στρώση . Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς , τοποθετώντας τα σε στρώσεις, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα.

Είναι ακαταμάχητα με το περίβλημα της σκληρής σοκολάτας και την μαλακή γέμιση που πλημμυρίζει το στόμα. Απολαύστε τα με ένα αχνιστό καφέ ή ένα αρωματικό τσάι.

Ακόμη βάλτε τα σε ένα όμορφο κουτάκι ή ένα διάφανο σακουλάκι , στολίστε τα με μια όμορφη κορδέλα και χαρίστε τα σε όποιον αγαπάτε!!!!!!!!!!! Είναι ένα δώρο που θα θυμάται για καιρό!



http://christiespicnic.blogspot.gr/