Οι ερευνητές διερεύνησαν τη συχνότητα εμφάνισης 21 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 157 χώρες και βρήκαν ότι στις 87 από αυτές τις χώρες πάνω από τα μισά είδη καρκίνου οφείλονται στο τσιγάρο και το κρέας.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό είναι το να μειώσουμε στη διατροφή μας τη συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και ιδιαιτέρως κόκκινου και να το αντικαταστήσουμε με ψάρι, άπαχα πουλερικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
http://www.ofono.gr