Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρετός συσκέψεων στην Κουμουνδούρου για τις υποψηφιότητες στις Περιφέρειες

Ημέρα πυκνών διεργασιών και ζυμώσεων διένυσε η Κουμουνδούρου καθώς υπήρχαν αλλεπάλληλες συσκέψεις των στελεχών του κόμματος για την επιλογή των υποψηφίων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Η ηγεσία είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να πείσει κεντρικά πολιτικά στελέχη να είναι υποψήφια – δεδομένης της γραμμής ότι και οι αυτοδιοικητικές αποτελούν κεντρική και δη αντιμνημονιακή πολιτική μάχη – αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν γίνουν βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα υπάρξει δυνατότητα μεταπήδησης σε κυβερνητικές θέσεις για όσους το επιθυμούν.

Χθες η πλειοψηφία, σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, μορφοποίησε την πρότασή της για τις περιφέρειες εκείνες για τις οποίες έχει εξασφαλίσει θετική απάντηση, ενώ η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ονόματα και να συζητηθούν όποιες ενστάσεις υπάρχουν.

Προς το παρόν σύμφωνα με τα όσα πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η βουλευτής, Ρένα Δούρου, θα είναι υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στον Δήμο Αθηναίων.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε επίσης να υποστηριχτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

- Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
- Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Κώστας Μορφίδης.
- Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
- Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
- Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
- Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Θεσσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
- Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Ήπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη

Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.www.topontiki.gr