Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τα... περίεργα με τα φάουλ!

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν... φωνάζει για τα φάουλ και τις κίτρινες κατά του και οι αριθμοί δείχνουν πως κάτι συμβαίνει!
Δεν είναι η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, όπου ο Παναθηναϊκός αδικείται από την απόφαση ενός διαιτητή ή ενός επόπτη. Από την αρχή της σεζόν οι «πράσινοι» έχουν παράπονα από την διαιτησία. Παράπονα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με «χοντρά» λάθη, τα οποία και έχουν κοστίσει αρκετούς βαθμούς, αλλά και από την γενικότερη αντιμετώπιση των παικτών του Γιάννη Αναστασίου. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως στα περισσότερα παιχνίδια που το «τριφύλλι» είχε την κατοχή της μπάλας, είχε παράλληλα και τα διπλάσια φάουλ από τον αντίπαλο. Στο Ηράκλειο, για παράδειγμα και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 52-48 υπέρ του κατοχή, έκανε είκοσι φάουλ περισσότερα από τους ΚρητικούςΡίχνοντας μια... ματιά και στους συνολικούς αριθμούς, ο Παναθηναϊκός έχει τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα! Αυτό το στατιστικό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, αν σκεφτούμε πως τα παιχνίδια που κυνηγούσε τον αντίπαλο και δεν είχε κατοχή της μπάλας είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Συγκεκριμένα 428 είναι τα φάουλ κατά και μόλις 294 τα φάουλ υπέρ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα!
Παράλληλα, οι «πράσινοι» είναι τρίτοι σε κίτρινες κάρτες(69) πίσω από τον Άρη και την Βέροια που παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.



www.gazzetta.gr/