Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η φούσκα της Big Babol δεν έσκασε ποτέ

Είναι άδικο να συγκρίνεις το ροζ τουβλάκι της Big Babol με οποιαδήποτε άλλη τσίχλα. Είναι άδικο για οποιαδήποτε άλλη τσίχλα.
 Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σου για τον LeBron James, αλλά σε πείσμα του James Harden που πιστεύει ότι ο ίδιος είναι ο κορυφαίος ΝΒΑer, ο κορυφαίος είναι ο LeBron, τι να κάνουμε; Τι σχέση έχει αυτό με τη Big Babol;

Δεν θα προβώ σε φτηνό, σχολικό παραλληλισμό τύπου 'ό,τι είναι ο LeBron για το μπάσκετ είναι η Big Babol για τις τσίχλες'. Αν και θα 'χα δίκιο. Η ταύτιση James-Big Babol είναι αλλού, είναι στη μαγεία. Στη μαγεία της αστερόσκονης.
Πριν από κάθε ματς, ο James πλησιάζει τη γραμματεία, ραίνει τα χέρια με κιμωλία και σε κάτι σαν ρεκλάμα με φωτάκια που αναβοσβήνουν και λένε 'Το σόου μόλις ξεκίνησε'. Δεν γίνεται να μην έχεις παρατηρήσει την τσιχλόσκονη που έχει κάτσει πάνω στη ροζ Big Babol μόλις αφαιρείς το χαρτάκι της.
Αυτή η τσιχλόσκονη που κάνει το ροζ ασπρορόζ είναι η κιμωλία του LeBron.




Αυτή η τσιχλόσκονη φωνάζει 'Το σόου μόλις ξεκίνησε'.
  Τα καλά νέα με τις Big Babol, από την πρώτη που μασήσαμε μέχρι την πιο πρόσφατη προχθές, είναι ότι το σόου ξεκινάει και ξεχνάει να τελειώσει.
Άλλοι έβαλαν ζουμί μέσα στην τσίχλα και μας ενθουσίασαν περισσότερο λόγω αιφνιδιασμού. Άλλοι έφτιαξαν τσίχλες σε σχήμα τσιγάρου και είχε πλάκα να τις βάζουμε στο στόμα, δήθεν ότι μεγαλώσαμε και καπνίζουμε, αλλά δεν είχε πλάκα όταν πηγαίναμε να μασήσουμε και έφευγε το πρόχειρο σφράγισμα του τραπεζίτη.
Η Big Babol επένδυσε στη διάρκεια της γεύσης, όπως κάθε φιλική προς τον άνθρωπο τσίχλα όφειλε να κάνει. Τα κέρδη από αυτήν την επένδυση γυρίζουν καθημερινά πίσω σ' αυτούς που την τόλμησαν.

Τουβλάκι, όχι τούβλο

Μεγάλο μέρος της αποθέωσης, η ροζ τσίχλα με τη μπλε συσκευασία τη χρωστάει στο ότι ήταν η πρώτη μας. Όπως σχεδόν τα περισσότερα διαμάντια αυτής της στήλης, ήταν τα πρώτα που γνωρίσαμε και -σχεδόν μοιραία- αγαπήσαμε στον 'τομέα' τους.
Άλλο αξιόλογο μέρος της αποθέωσης οφείλεται στο σχήμα τους. Μια Big Babol δεν μπορούσε να πατικωθεί.

Το χειρότερο που θα μπορούσε να τη βρει είναι να πατήσεις μια συσκευασία στο πεζοδρόμιο και από ζωηρό τουβλάκι να γίνει πλακέ τουβλάκι. Αλλά τι δουλειά έχει μια συσκευασία Big Babol στο πεζοδρόμιο;
  Το σχήμα της σου επέβαλε σιωπηρά να τη σεβαστείς, αλλά και να επιδοθείς σε 'παιχνίδια' που θα σου μάθαιναν περισσότερα για σένα. Για παράδειγμα, μπορούσες να βγάλεις μια τέλεια, ανάγλυφη ακτινογραφία των δοντιών σου, αφήνοντας τη μασέλα σου να χωθεί αργά και σταθερά στη σάρκα της τσίχλας. Μετά θα τραβιόσουν απότομα και θα έβλεπες πώς διαγράφεται ο γομφίος στη ροζ επιφάνεια.
Σε πιο δραστικές -και κάπως τραυματικές- εμπειρίες, θυμάμαι τη Big Babol τουλάχιστον δύο φορές να παίζει το ρόλο του οδοντίατρου και να αποτελειώνει ένα δόντι μου που κουνιόταν. Και μόνο που τα θυμάμαι αυτά ανατριχιάζω και κάνω περίεργες γκριμάτσες μπροστά απ' την οθόνη.

Τα χρώματα του Πανιωνίου

  


Κυανέρυθρος ο Πανιώνιος, κυανορόζ η Big Babol, δεν θα τα χαλάσουμε στις αποχρώσεις. Αν το μπαζούκα της φίρμας ήταν η διάρκεια στη γεύση της, το φανταστικό και πάντα χρήσιμο μαχαίρι του Ράμπο ήταν αυτή η αυστηρή συσκευασία.
Κύρος, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. “Το ότι σας προσφέρουμε τη πιο γευστική τσίχλα, δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε με τάχα παιχνιδιάρικο, ήτοι γελοίο περιτύλιγμα. We mean business”, φέρεται να μας έχει πει χίλιες φορές ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της Big Babol.

Ένα απ' τα μικρά ντεζαβαντάζ (να τα λέμε κι αυτά, μόνο αλήθειες εδώ πέρα) ήταν η δυσκολία να την κρύψουμε μες στο στόμα κάθε φορά που ήμασταν κάπου που δεν θα 'πρεπε να έχουμε μια τσίχλα στο στόμα.
  Στη μέση του στόματος, θα ήταν μια κακή ιδέα γιατί δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε. Κάτω από τη γλώσσα, δε χωράει και τόσο. Στα πλάγια του στόματος, θα έμοιαζε σαν να τελειώσαμε μόλις από δίωρη απονεύρωση.

Οι limit-up φούσκες

Και πάμε τώρα στο δεύτερο λόγο που ένας άνθρωπος μασουλάει τσίχλες. Ελπίζω να συμφωνούμε ότι ο πρώτος είναι για να διορθώσει τη δυσοσμία του στόματος και όχι κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί 31 χρόνια τώρα.
Ο δεύτερος λοιπόν είναι για να κάνει φούσκες σαν να είναι η τελευταία φορά που θα κάνεις φούσκες στη ζωή του.

Με την Big Babol, μπορούσες να τραυματίσεις περαστικό. Κι αυτός είναι ένας αδόκιμος, αλλά ταιριαστός τρόπος να μιλήσεις για τις τσιχλόφουσκες που μπορείς να παράγεις με μία.


http://www.oneman.gr