Καμπάνια αλληλεγγύης για τους μαθητές διοργανώνουν η Αλληλεγγύη για Όλους, οι δομές αλληλεγγύης, το Κόκκινο, η ertopen και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

 


ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Είναι όταν όλοι έχουν θέση σε μία τάξη, όταν όλα τα παιδιά παραμένουν στο σχολείο και όταν όλα έχουν τετράδια και σχολικά...
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Αλληλεγγύη για Όλους καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν σε συλλογή σχολικών ειδών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Η αυξανόμενη δυσκολία όλο και περισσότερων οικογενειών που πλήττονται από το success story της κυβέρνησης κάνουν και φέτος επιτακτική την αλληλεγγύη μας.
Η καμπάνια «παιδεία για όλους» επιθυμεί να βοηθήσει στη δημιουργία εκείνων των δεδομένων που θα αποτρέψουν τη διαρροή μαθητών, τη μορφωτική φτώχεια και τη βία, που, εκτός των άλλων, καλλιεργούν την ανάπτυξη του φασισμού.
Τα σχολικά είδη συγκεντρώνονται : στις δομές αλληλεγγύης της γειτονιάς σας, στα γραφεία της Αλληλεγγύης για Όλους (Ακαδημίας 74, Αθήνα), στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο 105,5 (Σαρρή 19, Ψυρρή), στην ΕΡΤ open (Μεσογείων 463, Αγία Παρασκευή) και το στέκι των Αγωνιζόμενων καθαριστριών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Λίστα με τα προτεινόμενα σχολικά είδη:
Τσάντες , Μολύβια απλά , Σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων, Κασετίνες, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Χάρακες, Μοιρογνωμόνια, Διαβήτες, Τετράδια 2,3 θεμάτων, Μαρκαδόροι, Ξυλομπογιές – Κηρομπογιές, Διορθωτικό υγρό, Μπλοκ ζωγραφικής, Φάκελοι Α4 με λάστιχο, Φάκελοι Α4 (όχι αλληλογραφίας), Πακέτο Χαρτιών Α4, Κόλλες stick, Χαρτιά κανσόν πολύχρωμα και άσπρα
Αλληλεγγύη για όλους
Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το γράμμα της Σοφίας (Ελληνίδας μαθήτριας, μετανάστριας στη Γερμανία), που συνόδευε τα σχολικά είδη τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις δράσεις των αλληλέγγυων νεολαίων των Γερμανικών συνδικάτων.