Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος ΘεσσαλονίκηςΈνας... "μισός" Μαραθώνιος μέσα στην νυχτερινή πόλη και ζωή της Θεσσαλονίκης!


Σήμερα, Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, ώρα εκκίνησης 18:45 (Δύση Ηλίου).

Στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου δεσπόζει ο Λευκός Πύργος, απ 'όπου θα γίνει η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός των δρομέων.

Η πορεία που θα ακολουθηθεί εκτείνεται στον παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης, την Λεωφόρο Νίκης όπου δεσπόζουν το κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, η νέα παράλια και αμέσως μετά το γνωστό ξενοδοχείο ̈Μακεδονία Παλλάς ̈.

Έπειτα η διαδρομή διατρέχει την οδό Παρασκευοπούλου. Στη συνέχεια εισερχόμαστε στην Βασιλίσσης Όλγας, την οποία διαδέχεται η Βασιλέως Γεωργίου, που στη συνέχεια μετονομάζεται σε Ανδρονίκου.

Εκεί βρίσκεται το νέο Δημαρχείο στην δεξιά πλευρά, ενώ λίγα μετρά παραπέρα είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς και ο Πύργος του ΟΤΕ, που αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Η προέκταση της Ανδρονίκου συναντά την πιο περίφημη και εμπορική οδό της πόλης, στο ύψος της Πλατειάς ΧΑΝΘ, την Τσιμισκή.

Από εκεί και πέρα για τα επόμενα δύο χιλιόμετρα οι δρομείς έχουν την δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από την εμπορική πλευρά της Θεσσαλονίκης, καθώς εκατοντάδες καταστήματα και επιχειρήσεις βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου. Αμέσως μετά την Πλατεία ΧΑΝΘ, ιστορικής άξιας μνημείο αποτελεί η Πλατεία Ναυαρίνου, όπου στην βόρεια πλευρά της προβάλει η Αψίδα του Γαλέριου, η γνωστή "Καμάρα".

Στην συνέχεια καθώς η διαδρομή διατρέχει την οδό Τσιμισκή με τις πολύχρωμες βιτρίνες των καταστημάτων και τα φώτα, τη σειρά παίρνει η κεντρικότερη πλατεία της πόλης, η Πλατεία Αριστοτέλους, η καρδιά της Θεσσαλονίκης, το δημοφιλέστερο σημείο συνάντησης, όπου αναμένεται πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει τον Ημιμαραθώνιο.

Έπειτα οι δρομείς θα περάσουν από τα γνωστά Λαδάδικα, από τα γραφικότερα σημεία της πόλης, ενώ στη συνέχεια η πορεία συνεχίζεται μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα γίνει αναστροφή, στην οδό Πολυτεχνείου, φτάνοντας στο λιμάνι, με τελική ευθεία την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, όπου στο Λευκό Πύργο θα γίνει ο τερματισμός των δρομέων, προσφέροντας αναμφίβολα ένα υπέροχο και μοναδικό θέαμα.

Ο Θερμαϊκός απλώνεται απέραντος από την μια πλευρά, ενώ από την άλλη τα νυχτερινά στέκια της νεολαίας προσδίδουν κοσμοπολίτικο αέρα στην παραλιακή νυχτερινή ζωή με τους ξέφρενους ρυθμούς.

Έτσι αθλητισμός και νυχτερινή διασκέδαση, δίνουν ραντεβού το βράδυ της 18ης Οκτώβριου, «συνάντηση» που αναμένεται να ξεσηκώσει και να απογειώσει ακόμα
περισσότερο αυτή την γιορτή του αθλητισμού. Κατά μήκος της λεωφόρου Νίκης δεκάδες κέντρα εστίασης, καφέ και μπαρ, που επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες κόσμου, αναμένεται να παρακολουθήσουν την πορεία, την προσπάθεια αλλά και τον τερματισμό των δρομέων.

Οι ημιμαραθωνοδρόμοι, την ανωτέρω περιγραφόμενη περιήγηση των 7χλμ, επαναλαμβάνουν τρείς φορές, πριν τερματίσουν.

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ

Γι'αυτούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα πιο εύκολο αγώνα δρόμου, χωρίς όμως αυτός να στερείται την αίγλη της ξεχωριστής διαδρομής του «3ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης», διεξάγεται παράλληλος Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ, με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και με κοινή πορεία - διαδρομή, αυτή του μεγάλου αγώνα, καθώς επίσης με κοινό τερματισμό τον Λευκό Πύργο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της ΔΕΘ-HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Λήψη μέτρων από την τροχαία:

Από τις 5:00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από τις 16:00 η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων.

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στην Λεωφόρο Νίκης, στην Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β΄, στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Παρασκευοπούλου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Παρασκευοπούλου, από την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την Λεωφόρο Βασ. Όλγας, καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Βασ. Όλγας, από την οδό Παρασκευοπούλου έως την οδό Βασ. Γεωργίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Βασ. Γεωργίου, στην οδό Μ. Ανδρόνικου, στην οδό Τσιμισκή, στην οδό Πολυτεχνείου και στην οδό Κουντουριώτη.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Ο ΟΑΣΘ έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται ενώ οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 23:00.

Περισσότερα θα βρείτε στο thesshalfmarathon.org