Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Με mvp τον Καλογερόπουλο….

Μια μέρα μετά την λήξη του ντέρμπι είπα να γράψω δύο λόγια από την ψυχή μου  για αυτό, που είδα. Ηταν το καλύτερο παιχνίδι που έχω δει ποτέ μου μεταξύ των δύο ομάδων με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι ευκαιρίες αμέτρητες, είδαμε μπαλάρα!

Είδα την …..καλύτερη διαιτησία, που έχω δει ποτέ σε ντέρμπι. Μπράβο στον Καλογερόπουλο, που σαφέστατα και είναι ο mvp του ντέρμπι. Ακριβοδίκαιος μέχρι το 92 έδινε κάρτες …μόνο σε παίκτες του Παναθηναϊκού με εξαίρεση μία του Μιλιβόγεβιτς, που μάλλον του ….ξέφυγε. Στο 95 και στο 97 θυμήθηκε να δώσει κάρτες και σε Αφελάι , Μανιάτη. Στα φάουλ έκανε αυτό που έπρεπε. 19 ο Ολυμπιακός 8 ο Παναθηναϊκός.
Αν δεν είχε σκοράρει ο Αυλωνίτης, μέχρι τώρα, που γράφω ο Καλογερόπουλος ακόμα θα έδινε φάουλ στον Ολυμπιακό, γύρω-γύρω από την περιοχή του Παναθηναϊκού  για να σκοράρει ….κάποια στιγμή. Στο φάουλ , που έκρινε το ματς, ο Αφελάι έχει κάνει πρώτα φάουλ στον Ζέκα , που του τραβάει το σορτσάκι, αλλά ο Καλογερόπουλος έκανε αυτό που ΕΠΡΕΠΕ. Δεν έδωσε το φάουλ του Αφελάι, αλλά έδωσε το φάουλ του Ζέκα στη συνέχεια και έτσι μπήκε το γκολ!
Το αποκορύφωμα του…… ρεσιτάλ Κολγερόπουλου; Στο 93 ο Πέτριτς έχει στρώσει με το στήθος την μπάλα στον Αντζαγκούν, που ήταν απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά. Τι αλλά; Δεν καταλάβατε; Ο Καλογερόπουλος είδε χέρι (μάλλον το τρίτο χέρι που έχει ο Πέτριτς) και έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Κροάτη….
Οσο για την χρονομέτρηση του παιχνιδιού εκεί πήρε ….άριστα ο Καλογερόπουλος. 6 τα λεπτά της διακοπής μετά το 1-0 , συν 2 λεπτά από την διακοπή για την αποβολή του Αναστασίου, συν 3 λεπτά από τις έξι αλλαγές, που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, πόσο μας κάνει;  7 μας κάνει . Τι είπατε; 11. Όχι 7 μας κάνει κατά τον χρονομέτρη  Καλογερόπουλο.
Οσα και τα λεπτά των καθυστερήσεων. Οσο για το πέναλτι που έδωσε, εδώ έδωσε πέναλτι τις βουτιές του Βάις πέρυσι(με Αστέρα) και του Ντουρμάζ φέτος (με Βέροια), δεν θα δώσει αυτό, που ο Μήτρογλου πέφτει πάνω στα χέρια του Στιλ, όπως προς τιμήν του είπε και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Λουτσιάνο Ντε Σόουζα χθες το βράδυ;
Οσο για τον Αναστασίου να ΑΠΕΛΑΘΕΙ, που τόλμησε και είπε αλήτες. ΛΑΜΟΓΙΑ έπρεπε να φωνάξει…..
Και για να τελειώνουμε λίγο σοβαρά με το αγωνιστικό. Και εμένα δεν μου άρεσε , που ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καθαρή ευκαιρία στο ντέρμπι. Αλλά είμαι συνειδητοποιημένος για τις δυνατότητες της ομάδας μου. Ξέρω, ότι όταν έχει απουσίες βασικών παικτών, όπως ο Μπέργκ, ο Μέντες (δεν ήταν έτοιμος να παίξει από την αρχή) σε τέτοιου είδους παιχνίδια, πρέπει να κοιτάξει πρώτα την αμυντική του λειτουργία και στη συνέχεια να το ψάξει το γκολ.
Αυτό έκανε , αλλά λογάριαζε χωρίς τον mvp, που φάουλ στον Παναθηναϊκό δεν έδινε και έβλεπε χέρια, που δεν υπήρχαν. Αλλά ρε παιδιά πραγματικά τι συζήτηση να κάνουμε για το αγωνιστικό, όταν έχουμε κουραστεί με αυτά που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη δεν είδα καμία ομαδάρα στο γήπεδο.
Είδα έναν Ολυμπιακό, που μόνο με ….στημένα μπορούσε να απειλήσει. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Να θυμήσω ότι οι δύο ομάδες, έχουν  μία τεράστια διαφορά στο μπάτζετ, που στο γήπεδο δεν φαίνεται στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ισα-ίσα που αυτό το 0-3 το περσινό του Παναθηναϊκού δύσκολα χωνεύεται.
Οσο για τον Καλογερόπουλο ήταν φτυστός ο……Ευθυμιάδης ο άτιμος. Ένα παιχνίδι που έπρεπε να τελειώσει 0-0 το έφερε άσο!

Του Τάσου Νικολογιάννη