Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει το κάτι διαφορετικό ;

Το συγκεκριμένο άρθρο το γράφω ορμώμενος από τις διάφορες γκρίνιες που φτάνουν κατά διαστήματα στα αυτιά μου για την ομάδα του Αναστασίου.
Έπρεπε να πάρει παίχτες, έπρεπε να βάλει λεφτά, έπρεπε να περάσει στο Champions League, έπρεπε να περάσει από του ομίλους του Europa League, πρέπει να “χτυπήσει” πρωτάθλημα, πρέπει να “χτυπήσει” κύπελλο...πρέπει ο Αναστασίου να είναι Μουρίνιο, πρέπει...πρέπει...πρέπει...

Η ερώτηση που κάνω πάντα όταν ακούω όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα από τους διάφορους προπονητές είναι η εξής: Έχετε ιδέα τι γίνεται στην ομάδα αυτό τον καιρό; Έχετε ιδέα αν μπορούν να γίνουν όλα αυτά που ζητάτε και απαιτητέ;

Βλέποντας αυτή την ομάδα, αλήθεια οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχετε τις παραπάνω απαιτήσεις;
Συζήταγα με έναν φίλο πριν λίγο καιρό που ομολογουμένως ξέρει πολλά κιλά μπάλα και μου λέει “Δεν μπορούσε αλήθεια ο Αλαφούζος να φέρει ένα δεκαράκι από τη Λατινική Αμερική να κάνει τη διαφορά; Τζάμπα θα ήταν”
Η απάντηση είναι απλή...Όχι δεν μπορούσε να τον φέρει!

Πρέπει όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να καταλάβετε ότι η ομάδα ΔΕΝ είναι αυτή που ήταν, δεν είναι μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, δεν μπορεί να “χτυπήσει” πρωτάθλημα.
Τα πράγματα είναι απλά, στην ομάδα δεν υπάρχουν λεφτά και για αυτό δεν έγιναν πολλές κινήσεις το καλοκαίρι. Οι μεταγραφές που πήραν πέρυσι ήταν όλες μα όλες ρίσκο το οποίο ρίσκο ο Παναθηναϊκός το κέρδισε, του βγήκαν οι πάντες.
Οπότε φέτος σου λέει λεφτά πάλι δεν έχω γιατί πρέπει να καλύψω οικονομικά κενά, άρα κάνω συγκεκριμένες κινήσεις.
Ποιες είναι αυτές ;
Φεύγει ο Καπίνο φέρνω Steele, φεύγει ο Abeid φέρνω Bouy και επιπλέον θέλω έναν ακόμη επιθετικό και φέρνω τον Berisha και ένα δεξί μπάκ και φέρνω τον Μπούρμπο.

Πολλοί είπαν ότι οι παίχτες αυτοί δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα κινήθηκε στην ίδια λογική με πέρυσι απλά δεν του βγήκαν οι πάντες.
Όταν ρισκάρεις δεν κερδίζεις πάντα, μέχρι τώρα φαίνεται να του βγήκε μόνο ο Steele το πρωτάθλημα όμως δεν έχει τελειώσει και ο Παναθηναϊκός το διεκδικεί, όπως και το κύπελλο.
Χθες ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη. Τόσο καιρό όλοι φώναζαν ότι ο Παναθηναϊκός θέλει έναν μεσοεπιθετικό μόλις ήρθε πάλι φωνάζουν, γιατί αυτόν και όχι άλλον...δηλαδή ποιος έπρεπε να έρθει ο Iniesta?

Είναι πολύ απλά τα πράγματα για να τα μπερδεύουν κάποιοι στο μυαλό τους. Είτε τον θεωρούν ταλαντούχο αλλά εγκλωβισμένο σε υπερφίαλες συμπεριφορές, είτε "παλαίμαχο" στα 24, ο Παναθηναϊκός έχει μόνο να κερδίσει από την επιστροφή του. Τίποτε δεν τζογάρει και συνεπώς δεν ρισκάρει τίποτε για να χάσει. Απεναντίας, έχει μόνο να κερδίσει από έναν αποφασισμένο να αναγεννηθεί Νίνη.
Και τότε, γιατί τώρα και όχι τον Αύγουστο; Γιατί χρειάστηκε λίγο χρόνο για να αντιληφθεί στην πραγματική της έκταση την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Φάνηκε ήδη από τότε με τα συμβόλαια που ζητούσε και τις προτάσεις που περίμενε ότι θα δεχτεί μόλις απέκτησε την ελευθερία του από την Πάρμα. Το έδειξε και με τις δηλώσεις του "γελάω με τα σενάρια επιστροφής στην Ελλάδα" και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε, ακόμη κι εκείνους που με ειλικρινές ενδιαφέρον τον συμβούλευαν να επιχειρήσει το restart σε γνώριμο περιβάλλον και όχι μέσα από ακόμη μία διεθνή περιπέτεια.
Τώρα όμως φαίνεται και η (ανώμαλη έστω) προσγείωση στην πραγματικότητα, με το συμβόλαιο που συζήτησε και συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Μία συνεργασία που εξαρτάται εν πολλοίς απo τη δική του αγωνιστική παρουσία και όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικών απολαβών.
Τέλος στο αν μπορεί αυτός ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου να κάνει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι η προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορεί αρκεί να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του , να ξεχάσει το τι ήταν και να σκέφτεται μόνο το τι μπορεί να γίνει και ακόμη να τον αφήσουν να κάνει αυτό που μπορεί, και ναι, αναφέρομαι στη διαιτησία αλλά σε αυτό το άρθρο δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το θέμα αυτό αλλά θα πω ότι όποιος δεν βλέπει τι γίνεται είναι ή άσχετος με το άθλημα ή τυφλός.
Καλή συνέχεια και εδώ θα είμαστε να τα λέμε συχνά πυκνά...



Γ.Μ.