Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Τι Έγινε στο Λευκό Πύργο στην Συγκέντρωση Υπέρ της Κυβέρνησης;

Μέσω της εκδήλωσης του Facebook με τίτλο: 
« ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΕΜΠΤΗ 5/2 ΣΤΙΣ 18:00: Kανένας Εκβιασμός - Αξιοπρέπεια Τώρα»! οι Έλληνες κλήθηκαν να παραστούν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε μια πρωτότυπη συγκέντρωση. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται μια τόσο μαζική ειρηνική συγκέντρωση με σκοπό τη στήριξη και συμπαράσταση στην ελληνική κυβέρνηση.
Συγκέντρωση με τον ίδιο σκοπό πραγματοποιείται παράλληλα και στις πόλεις της Αθήνας, της Πάτρας, του Ηρακλείου, αλλά και στο Παρίσι και το Βερολίνο!

 

View image on Twitter

 Η περιγραφή της εκδήλωσης ήταν η εξής: «Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. H original πρόσκληση για την ακρίβεια έγραφε: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός. Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει. Κατεβαίνουμε στον Λευκό Πύργο και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!» 

 Η συγκέντρωση παρουσίασε πρωτοφανή προσέλευση. Η πλατεία Συντάγματος και ο Λευκός Πύργος είχαν να βιώσουν κάτι ανάλογο από την περίοδο των -επίσης ειρηνικών- συγκεντρώσεων των «αγανακτισμένων». Ο κόσμος εκδηλώνει τώρα την ψήφο εμπιστοσύνης του στη νέα κυβέρνηση, ενώ πρώτη φορά ο κόσμος στηρίζει τόσο ένθερμα ένα κυβερνών κόμμα.

 View image on Twitter

View image on Twitter


http://www.vice.com