Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Το πρώτο «έξυπνο» μπικίνι, σου λέει πότε να βάλεις αντηλιακό

Πόσες φορές έχετε φύγει από την παραλία κατακόκκινη σαν παντζάρι, επειδή, πολύ απλά, ξεχάσατε να ανανεώσετε το αντηλιακό σας; Φέτος, το καλοκαίρι ξεχάστε το «ψήσιμο»… Το πρώτο «έξυπνο» μπικίνι, που σας προστατεύει και σας προειδοποιεί πότε πρέπει να βάλετε αντηλιακό, μόλις κυκλοφόρησε!

Η γαλλική εταιρεία Spinali Design, που εδρεύει στη Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας και δημιουργήθηκε από τη Μαρί Σπιναλί, παρουσίασε το εν λόγω μαγιό, το οποίο φέρει ένα μικροσκοπικό ενσωματωμένο αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας.

 


Όταν η δυνητικά επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου ξεπεράσει ένα όριο, το μπικίνι στέλνει μήνυμα προειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο (όπου έχει εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή) είτε της ίδιας της γυναίκας, είτε του συντρόφου της, ώστε να της βάλει αντηλιακό ή να μετακινηθούν στη σκιά.
Σύμφωνα με τις βρετανικές Telegraph και Daily Mail, το μαγιό, με την ονομασία «Διασυνδεμένο μπικίνι» (bikini connecté), κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ.
Ο αισθητήρας, που εφαρμόζεται, εκτός από το μπικίνι και σε ολόσωμο μαγιό, λαμβάνει υπόψη τον τύπο του δέρματος κάθε γυναίκας (δηλαδή, πόσο ευαίσθητο είναι στον ήλιο) και ανάλογα την προειδοποιεί με μεγαλύτερη ή μικρότερη καθυστέρηση. Ο αισθητήρας μπορεί να αφαιρεθεί από το μαγιό, ενώ είναι πλήρως αδιάβροχος.
Η εταιρεία διαθέτει και μια «έξυπνη» πετσέτα παραλίας με ανάλογες «ικανότητες», ενώ ετοιμάζει κι ένα «έξυπνο» παιδικό μαγιό, που θα προειδοποιεί τους γονείς ότι το παιδί τους… ψήνεται στον ήλιο.
Η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα, για την προώθηση των προϊόντων της, τις χώρες εκείνες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια και προσελκύουν πολλούς τουρίστες. Η Ελλάδα, προφανώς, είναι ανάμεσα στις υποψήφιες αγορές.