Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Μόσχα: Ξεχωριστές παραλίες για άνδρες και γυναίκες προτείνει η μουσουλμανική κοινότητα


Μόσχα: Ξεχωριστές παραλίες για άνδρες και γυναίκες προτείνει η μουσουλμανική κοινότητα - Media
Η πρόταση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Μόσχα για την οργάνωση ξεχωριστών παραλιών για τις γυναίκες και τους άνδρες δέχθηκε την στήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλήσίας, της βουδιστικής και της εβραϊκής κοινότητας.

Το αίτημα κατατέθηκε από τον Albir Krganov, ο οποίος ηγείται της μουσουλμανικής κοινότητας στη Ρωσία και είναι μέλος της Επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της για την εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων.
Ο ακτιβιστής ισχυρίστηκε ότι εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στη Μόσχα δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τις παραλίες της, στις οποίες πηγαίνουν άνδρες και γυναίκες. «Καθώς δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά ένα ταξίδι στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν πρόσθετες ζώνες αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης που δεν μπορούν να επισκεφθούν κοινόχρηστες παραλίες για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους» έγραψε στην επιστολή του ο Krganov.
Στη συνέχεια, ο Krganov πρόσθεσε ότι χώρες όπως το Ισραήλ, η Γερμανία και η Τουρκία διαθέτουν ξεχωριστές παραλίες για τους άνδρες και τις γυναίκες, οι οποίες λειτουργούν αρμονικά.
Η πρόταση υπεγράφη από τον προϊστάμενο του τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις σχέσεις με την κοινωνία, Vsevolod Chaplin, τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Ρώσων Εβραϊκών Κοινοτήτων Aleksey Boroda και τον εκπρόσωπο της Παραδοσιακής βουδιστικής Κοινότητας της Ρωσίας Andrey Balzhirov.