Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Οι εκπομπές και τα πρόσωπα που θα δούμε στο άνοιγμα της ΕΡΤ την Πέμπτη


Το πρόγραμμα της ΕΡΤ την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της - Media
Ανοίγει τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Ιουνίου και επίσημα η ΕΡΤ. Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα όπως έχει προγραμματιστεί για την ημέρα επανέναρξής της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real στις 6 το πρωί της Πέμπτης, θα προβληθεί βίντεο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, παράδοση που… έσβησε επί Δημοσίας Τηλεόρασης και ΝΕΡΙΤ, ενώ θα ακολουθήσει η αλλαγή του λογοτύπου στο αριστερό πάνω μέρος της οθόνης, από το «Ν» της ΝΕΡΙΤ, σε ΕΡΤ.

Εκείνοι που θα εγκαινιάσουν το νέο πρόγραμμα, θα είναι το δίδυμο Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά, που παρουσίαζαν την αντίστοιχη εκπομπή στην ERTopen. Στις 8 ακολουθεί η εκπομπή της Μαριλένας Κατσίμη και του Γιάννη Δάρρα, που επιστρέφουν έπειτα από 2 χρόνια στην ΕΡΤ, ενώ στην εκπομπή από τις 10 ως τις 12 παραμένει ο Φάνης Παπαθανασίου, με συμπαρουσιάστρια πλέον την Μάριον Μιχελιδάκη.
Τα δελτία ειδήσεων στις 12 και τις 3 έχουν αναλάβει η Ντένια Σαρακίνη και ο Αντώνης Αλαφογιώργος, ενώ στο δελτίο των 6 που μετατρέπεται από ωριαίο σε μισάωρο παραμένει η Αντριάννα Παρασκευοπούλου. Αμέσως μετά το πρώτο μεσημβρινό δελτίο, σκυτάλη παίρνει η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα», ενώ από τις 4μμ ως τις 6μμ είναι προγραμματισμένο πολιτιστικό μαγκαζίνο με τους Ανδρέα Ροδίτη και την Ελέχη Χρονά.
Στις 8 η Μαρία Κονταξή και ο Παντελής Γκόνης παρουσιάζουν εκπομπή με διεθνείς ειδήσεις, ενώ στις 9 ξεκινά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο.
Ιδιαίτερα την Πέμπτη όμως, έχει προγραμματιστεί εκπομπή που θα διαρκέσει από τις 7 ως και την έναρξη του κεντρικού δελτίου στις 9 με τίτλο «η ΕΡΤ επιστρέφει» με καλεσμένους αλλά και ζωντανές συνδέσεις με τον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου, όπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Πιθανότεροι παρουσιαστές είναι η Μαριλένα Κατσίμη και ο Αντώνης Αλαφογιώργος, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα της Πέμπτης κλείνει με την προβολή ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας», το οποίο αφορά όλο το ιστορικό του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο.