Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

H μεγάλη επιστροφή του Ηρακλή!

Ήταν 4... μαρτυρικά χρόνια! Η ψυχή του Ηρακλειδέα πονούσε βλέποντας τον Ημίθεο να βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες! Πλέον σηκώνει ψηλά το κεφάλι και φωνάζει «Γυρίσαμε σπίτι». Το gazzetta.gr κάνει flash back στην 4ετία με γεγονότα που σημάδεψαν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.  
 




Τα τέσσερα χρόνια απουσίας του Ηρακλή από τη Super League ήταν πάρα πολλά για τον κόσμο του που όλο αυτό το χρονικό διάστημα ζούσε λεπτό προς λεπτό την εικόνα μιας ομάδα που από τις στάχτες της ξαναγεννήθηκε! Μια ομάδα που πλέον βαδίζει πάνω σε γερές βάσεις έτοιμη να μπει ξανά στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο «γαλάζιος» λαός ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα που πανηγυρίζει την άνοδό της και βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτή τη "μαύρη" περίοδο.Ποιος από τους φιλάθλους του Ηρακλή θα ξεχάσει την 6η Νοεμβρίου του 2011; Ήταν ο αγώνας της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Πέντε χιλιάδες βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Καλλικράτειας για να χειροκροτήσουν τα παιδιά του Ηρακλή που επί της ουσίας ήταν η ομάδα νέων που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ήταν μια περίοδος που τα γραφεία της Μίκρας είχαν ερημώσει και ο Γιώργος Ξενίδης μαζί με το Λευτέρη Κακιούση και το Θανάση Ηρακλή είχαν αναλάβει τις τύχες της ομάδας με σκοπό να την οδηγήσουν στη μεγάλη επιστροφή. 

Με... συνδρομή Ποντίων

Πολύ γρήγορα όμως τα μονοπάτια της Δ' Εθνικής δεν άρεσαν σε κανέναν, ήταν αφιλόξενα για μια ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής. Έτσι μέσα από την οικογένεια του συλλόγου αναζητήθηκε λύση προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτή ήταν μία και μοναδική... Να απορροφηθεί ομάδα από μεγαλύτερη κατηγορία ώστε ο Ηρακλής να επιστρέψει στη φυσική του θέση απαλλαγμένος από τα χρέη του παρελθόν. Όπερ και εγένετο... Σε μια μεγαλειώδη από την παρουσία του κόσμου συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης αποφασίζεται κατόπιν ψηφοφορίας η ομάδα με την επωνυμία ΑΕ Ποντίων Κατερίνης να απορροφηθεί από τον Ηρακλή κι έτσι από τον Ιανουάριο του 2012 να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με την ονομασία ΑΕΠ Ηρακλής 1908.  


Στην προεδρία του συλλόγου ο Θόδωρος Παπαδόπουλος με το Γιώργο Μανίκα και τον Αργύρη Ασφαλτίδη ως εντεταλμένοι του Ηρακλή στη διοίκηση αυτή να είναι η τριανδρία της νέας ομάδας ποδοσφαίρου. Το αγωνιστικό βέβαια δεν συνδυάστηκε με επιτυχία καθώς ο Ηρακλής δεν προβιβάστηκε στη Football League. Ήρθε όμως η απόφαση στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012 από τη μεριά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος κατόπιν εισήγησης της ΕΠΟ για προβιβασμό του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πλαίσιο της αναδιάθρωσης των κατηγοριών. Με την ομάδα όμως να έχει σχεδιαστεί για το πρωτάθλημα Γ' Εθνικής ο Ηρακλής απέτυχε να ανέβει στη Super League, πικραίνοντας τον κόσμο που ήταν στο πλευρό του συνεχώς. Δεν θα ξεχάσει κανείς τον αγώνα με τον Παναιτωλικό όπου οι "κυανόλευκοι" με νίκη επέστρεφαν στη Super League αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν το διπλό και κέρδισαν εκείνοι την άνοδο. 

Προχειρότητα και... γκρίνια

Τα προβλήματα στη σχέση του κόσμου με τη διοίκηση μόλις είχαν ξεκινήσει. Κανείς Ηρακληδέας δεν μπορούσε να πιστέψει την προχειρότητα με την οποία κινούνταν η διοίκηση Παπαδόπουλου, Μανίκα και Ασφαλτίδη. Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος το καλοκαίρι του 2013 προανήγγειλε μεταγραφές, υπόσχονταν άνοδο ωστόσο για ακόμη μια χρονιά ο Ηρακλής ήταν κομπάρσος και όχι πρωταγωνιστής.Ο κόσμος δεν μπορούσε να αντέξει τη μετριότητα αναζητώντας ο ίδιος την επόμενη ημέρα στα διοικητικά της ομάδας αλλά και στην ιδιοκτησία της. Πριν την αλλαγή του 2013 η διοίκηση Παπαδόπουλου βρίσκονταν σε συζητήσεις με Ιρανικών συμφερόντων εταιρία η οποία ουδέποτε όμως προσέγγισε επαγγελματικά τους ανθρώπους του Ηρακλή. Η υπόσχεση έμεινε στα χαρτιά με τον κόσμο να αγανακτεί ακόμη περισσότερο. Μόνο ο θείος από το Σικάγο θα μπορούσε να σώσει την ομάδα από την οικονομική κατάρρευση καθώς με τη λήξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου κανείς δεν ήταν αισιόδοξος για το μέλλον της.


Ο... θείος από το Τορόντο! 

Η διοίκηση Παπαδόπουλου μετρούσε ώρες και η επόμενη ημέρα ήταν αβέβαιη. Ως δια μαγείας... ο θείος ήρθε στον Ηρακλή αλλά δεν ήταν από το Σικάγο... Ήταν από το Τορόντο του Καναδά και το όνομά του Σπύρος Παπαθανασάκης.Χωρίς να τον γνωρίζει κανείς βρέθηκε σε ορισμένα παιχνίδια του Ηρακλή μόνος του χωρίς να δώσει στόχο βολιδοσκοπώντας το μαγαζί γωνία που σκέφτονταν να επενδύσει. Από την πρώτη στιγμή ερωτεύτηκε τον κόσμο του Ηρακλή που δεν άφησε ποτέ μόνη της την ομάδα. Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ήταν γεγονός.Από το καλοκαίρι του 2014 ο Καναδός πήρε στα χέρια του την ομάδα τηρώντας όλες τις υποσχέσεις που έδωσε στον κόσμο την πρώτη ημέρα που τον αντίκρισε και τον κοίταξε στα μάτια. Του έδωσε όραμα και ονειρεύτηκε κι αυτός έναν Ηρακλή μεγάλο στη Super League. Η επένδυσή του ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ με τους φιλάθλους του Ηρακλή ανά τακτά χρονικά διαστήματα να φωνάζουν δικαίως από την κερκίδα το: "Είναι τρελός ο πρόεδρος". Δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγε να δει τα παιχνίδια μαζί με τον κόσμο και όχι από την κερκίδα. Γι όσο διάστημα ήταν στον Καναδά παρακολουθούσε τις αναμετρήσεις από την τηλεόραση και πανηγύριζε μαζί με τους συνεργάτες τις νίκες της ομάδας. 

Τρένο από την Κατερίνη μέχρι την... Σούπερ Λίγκα!

Ο Ηρακλής φέτος ξεκίνησε στην Κατερίνη το ξέφρενο ταξίδι του χωρίς να έχει σταματημό. Το "κυανόλευκο" κομβόι από πίσω να ακολουθεί και να περιμένει την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Super League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το Καυτανζόγλειο να φλέγεται από τον παλμό και τη δίψα για διάκριση από μια ομάδα που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, καθαρή, αυτόνομη, με φρέσκους παίκτες, με σωστή διοίκηση, άψογο τεχνικό επιτελείο και έναν κόσμο που πόνεσε τέσσερα χρόνια και έρχεται η στιγμή που θα πανηγυρίσει για τους κόπους αυτών των χρόνων. Έφτασε μια ανάσα πριν από τον τελικό. Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ξάνθη. Ο κόσμος δεν απογοητεύτηκε. Στήριξε την ομάδα με πάθος και την έδωσε την μια ώθηση στα play offs ανόδο   Ο Ηρακλής επέστρεψε στη φυσική του θέση... Άντεξε ο κόσμος του στον πόλεμο που δέχτηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και ετοιμάζεσαι από εδώ και πέρα να ζήσει καλύτερες εικόνες και καλύτερες καταστάσεις.