Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids)


Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids)
Η Βενετία της Ολλανδίας βρίσκεται στο Αμστερνταμ. Πρόκειται για το Ijburg, έναν οικισμό που αποτελείται από τέσσερα τεχνητά νησιά τα οποία στεγάζουν 16.000 ανθρώπους.

Το φιλόδοξο έργο είναι ακόμα υπό κατασκευή, αλλά μόλις ολοκληρωθεί θα διαθέτει 18.000 σπίτια για 45.000 κατοίκους, σχολεία, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, και παραλίες.
Τα σπίτια συναρμολογούνται στο ναυπηγείο του Ουρκ, το οποίο βρίσκεται περίπου εβδομήντα χιλιόμετρα από το Αμστερνταμ. Από εκεί ξεκινάει το μεγάλο τους ταξίδι με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών κατά μήκος της λίμνης Ijssel και μέχρι την «κλειστή θάλασσα», Ijmeer.


Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids) Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids)
Η τιμή των πλωτών σπιτιών δεν είναι πολύ πιο ακριβή απ' ό,τι αυτή των συμβατικών σπιτιών της πόλης.

Ενα σπίτι 110 τ.μ. κοστίζει 265.000 ευρώ, ενώ -όπως και όλοι οι Ολλανδοί- οι ιδιοκτήτες τους νοικιάζουν τη γη πάνω στην οποία βρίσκεται η κατοικία τους για πενήντα χρόνια έναντι 85.000 ευρώ. 

Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids) Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids) Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids) Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids) Μια hi-tech πόλη χτισμένη πάνω στο νερό (pics+vids)

A video about Ijburg, in Amsterdam 

 

Flying over IJburg 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.patrasevents.gr