Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τα πιο παράξενα έθιμα του κόσμου (pics)

Τα πιο παράξενα έθιμα του κόσμου (pics)Τα έθιμα κάθε τόπου είναι αυτά που κάνουν ξεχωριστή μία φυλή, προσδιορίζοντας την μοναδική της ταυτότητα.










Πολλά από αυτά με το πέρασμα των χρόνων έχουν υιοθετηθεί και από άλλες κοινότητες ανθρώπων, λόγω της ιδιαιτερότητας τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα παράξενα έθιμα που κανείς τα συναντά σε συγκεκριμένα μέρη και θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.
Ενα διαφορετικό μητρικό ένστικτο

Βασικό ένστικτο κάθε μητέρας είναι να προστατεύει το παιδί της από καθετί κακό. Ομως, ένα έθιμο από την Βόρεια Ισπανία δεν αποδεικνύει το παραπάνω. Τα τελευταία 400 χρόνια, σε περιοχή της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου, υπάρχει μια ετήσια γιορτή που σηματοδοτεί την Καθολική παράδοση του Corpus Christie, που ονομάζεται El Salto del Colacho (άλμα του διαβόλου). Τα μωρά κάτω του ενός έτους παρατάσσονται σε σειρές σε στρώματα. Οι άνδρες, ντυμένοι σαν διάβολοι, τρέχουν στο δρόμο και κάνουν άλμα πάνω από τα μωρά, προς μεγάλη φρίκη των θεατών, που δεν ξέρουν τι θα ακολουθήσει αν τυχόν τραυματιστεί κάποιο μωρό.
Είμαι αρκετά άντρας;

Στον Αμαζόνιο, υπάρχει μια διαδικασία μύησης στην φυλή Satere-Mawe που θέλει τα νεαρά αγόρια να πρέπει να περάσουν δοκιμασίες για να θεωρηθούν άνδρες.
Μόλις φθάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα, θα πρέπει να φορέσουνν γάντια που καλύπτονται με το είδος μυρμηγκιού που έχει κεντρί και το τσίμπημα του θεωρείται ένα από τα πιο οδυνηρά. Λέγεται πως συγκρίνεται με το χτύπημα από σφαίρα. Για 20 λεπτά, λοιπόν, καλούνται χορέψουν για να ανακουφιστεί το μυαλό τους από τον πόνο. Τα αγόρια πρέπει να επαναλάβουν το τελετουργικό 20 φορές προτού να θεωρηθούν άνδρες.
Απελπισμένοι για μπύρα

Για να πάρει μέρος κάποιος σε αυτό το έθιμο θα πρέπει πραγματικά να λατρεύει τη μπύρα. Το «Eukonkanto» είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ στη Φινλανδία, όπου ένας άνδρας μεταφέρει τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, 276 χιλιόμετρων. Οποιος τερματίσει το καταφέρει και τερματίσει πρώτος κερδίζει το βάρος της συζύγου του σε μπύρα.
Η δυστυχία και η θλίψη σε άλλο επίπεδο

Στη Δυτική Παπούα Νέα Γουινέα, υπάρχει μια ομάδα αυτοχθόνων πληθυσμών που ονομάζεται «Dani». Αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν τη θλίψη για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων αλείφοντας το πρόσωπό τους με στάχτη και πηλό. Το τελετουργικό περιλαμβάνει, επίσης, κόψιμο δαχτύλων και ταφή τους με το σώμα του νεκρού. Αυτός είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν την αγάπη τους και να κρατήσουν τον ζωντανό ενωμένο με τον νεκρό.
Χορεύοντας με τους νεκρούς

Στη Μαδαγασκάρη, υπάρχει ένα φεστιβάλ κάθε επτά περίπου χρόνια που ονομάζεται «Famadihana», γνωστή και ως η στροφή των οστών.
Κατά τη διάρκεια αυτού του εθίμου οι ντόπιοι ξεθάβουν τα σώματα των νεκρών, τα τυλίγουν εκ νέου σε νωπό πανί, τραγουδούν και χορεύουν στην πόλη με τα πτώματα στα χέρια.
Αποχή από την τουαλέτα τρεις μέρες μετά τον γάμο

Οσο παράξενο και αφύσικο και αν ακούγεται ένα από τα γαμήλια έθιμα της Tidong κοινότητα του νησιού Βόρνεο της Ινδονησία δεν επιτρέπει στο νεόνυμφο ζευγάρι να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα για τρεις ημέρες!
Η πεποίθηση είναι ότι αν χωρίσουν έστω και γι αυτά τα λίγα λεπτά, ο γάμος τους είναι καταδικασμένος. Ετσι, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που τους παρακολουθεί αν πήγαν στην τουαλέτα.
Το «The Walking Dead» στην πραγματικότητα

Στο χωριό Toraja της Ινδονησίας, υπάρχει ένα ετήσιο τελετουργικό που ονομάζεται Ma'nene, ή τελετή καθαρισμού πτώματων. Τα σώματα των αγαπημένων νεκρών προσώπων, μετά την εκταφή, καθαρίζονται, ντύνονται και μεταφέρονται στον τόπο του θανάτου τους. Από εκεί, είτε «περπατούν» είτε «σύρονται» κατά μήκος μιας διαδρομής από ευθείες γραμμές πίσω στο χωριό, πριν θαφτούν ξανά.
Θα προτιμούσατε να είστε μαϊμού;

Κάθε χρόνο στην επαρχία Lopburi της Ταϊλάνδης, υπάρχει το «Monkey Buffet Festival». Μην νομίζετε πως έχει πιάτα με βασικό συστατικό το κρέας του συμπαθέστατου θηλαστικού. Ακριβώς το αντίθετο! Περισσότεροι από 8.000 κιλά φρούτων εμφανίζονται γύρω από την πόλη για να σχηματίσουν ένα γιγάντιο μπουφέ για τις μαϊμούδες της περιοχής.