Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Skylake: Το νέο, πρωτοποριακό τσιπ της Intel

Από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας παγκοσμίως και η μεγαλύτερη στην Κίνα, η Computex 2015 άνοιξε την Τρίτη 2 Ιουνίου τις πύλες της σε εκθέτες και επισκέπτες, με εταιρείες από όλο τον κόσμο να παρουσιάζουν νέα προϊόντα και καινοτομίες.

Μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες τσιπ ημιαγωγών, η Intel, ανακοίνωσε το νέο της τσιπ με την κωδική ονομασία Skylake, παρουσιάζοντας παράλληλα το πρώτο τάμπλετ που βασίζεται στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Το εν λόγω τάμπλετ έχει οθόνη ανάλυσης 4K (4.000 pixels) με δυνατότητα προβολής εικόνων σε ανάλυση 3.840×2.160 pixels. Το πάχος της συσκευής δεν ξεπερνά τα 7,8 χιλιοστά.
Τα τάμπλετ που θα ενσωματώνουν το Skylake θα έχουν υποστηρίζονται από οθόνες υψηλής ανάλυσης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας PC World επικαλούμενο δηλώσεις του Κιρκ Σκόγκεν, στελέχους της Intel.
Το Skylake πρόκειται να ενσωματωθεί σε τάμπλετ, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ ορισμένα από αυτά τα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Οι συσκευές που θα βασίζονται στο Skylake αναμένεται να ενσωματώνουν μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως η ασύρματη φόρτιση και, σε ορισμένες φορητές συσκευές, τις θύρες Thunderbolt 3.0, οι οποίες θα παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων σε ταχύτητα 40Gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps), σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με τις Thunderbolt 2.0.
Το Skylake θα διαδεχθεί την ήδη υπάρχουσα αρχιτεκτονική με κωδική ονομασία Broadwell. Η Intel σκοπεύει να διαθέσει σύντομα τα νέα τσιπ, ώστε να γίνει η μετάβαση από τα Broadwell, τα οποία είχαν διατεθεί στην αγορά με σημαντική καθυστέρηση εξαιτίας κατασκευαστικών προβλημάτων.