Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Lite, η νέα έκδοση του Facebook

Μία νέα «ελαφριά» έκδοση της εφαρμογής του ανέπτυξε το Facebook, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Ονομάζεται Lite και αφορά τις φορητές συσκευές που έχουν το λειτουργικό Android της Google. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους εφαρμογής με τη διαφορά ότι είναι μικρότερη σε μέγεθος και δεν χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο δεδομένων. Έχει, δηλαδή, μέγεθος σχεδόν 1MB και περιλαμβάνει τα κλασσικά χαρακτηριστικά όπως το News Feed, τις ενημερώσεις κατάστασης, φωτογραφίες, ειδοποιήσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφαρμογή Facebook Lite απευθύνεται κυρίως στους χρήστες αναπτυσσόμενων χωρών, όπου οι υπηρεσίες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι αργές και η πρόσβαση περιορισμένη. Οι πλήρεις εφαρμογές -όπως η κανονική έκδοση της εφαρμογής του Facebook- οι οποίες κάνουν αυτόματη χρήση μεγάλου όγκου δεδομένων, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη.
Το Facebook Lite θα είναι διαθέσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης.