Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Έξυπνα τρικ για την κουζίνα!


Έξυπνα τρικ για την κουζίνα!
Περίτεχνες δεξιότητες χειρισμού των τροφίμων και των ποτών προκύπτουν μέσα από εμπειρία χρόνων και συμπληρώνονται από τη σοφία γιαγιάδων και μαμάδων, βρίσκοντας εφαρμογή στην κουζίνα για να μας λύσουν τα χέρια σε μια δύσκολη στιγμή.






 

Ανακαλύψτε τα φρέσκα αυγά. Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα αυγά στο ψυγείο σας είναι φρέσκα, βουτήξτε τα απλά σ' ένα ποτήρι νερό. Τα φρέσκα πηγαίνουν στον πάτο, τα μπαγιάτικα επιπλέουν.
Διάρκεια στα φρέσκα λαχανικά. Στη θήκη για τα λαχανικά στο ψυγείο, βάλτε χαρτί κουζίνας. Θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και θα διατηρηθεί η φρεσκάδα.
Εξαλείψτε τα έντομα. Λίγη δάφνη σε βάζα με αλεύρι και ζυμαρικά θα βοηθήσει στο να μην δημιουργηθούν έντομα.
Πείτε όχι στο ξερό τυρί. Βάλτε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια του κίτρινου σκληρού τυριού κι αυτό θα διατηρήσει την υγρασία στο εσωτερικό του.
Τέλος στις μαυρισμένες μπανάνες. Κρεμάστε τις μπανάνες στο ψυγείο και δεν θα μαυρίσουν καθόλου.
Επαναφέρετε το ζαχαρωμένο μέλι στην αρχική μορφή. Βάλτε το βάζο για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ολόφρεσκα ζυμαρικά. Ξαναζεστάνετε τα βρασμένα ζυμαρικά, τοποθετώντας τα σε μια πλαστική σακούλα και στη συνέχεια για μερικά λεπτά σε βραστό νερό.
Απομακρύνετε το περιττό αλάτι από το φαγητό. Βάλτε στο πολυαλατισμένο φαγητό σας μερικές φέτες ωμής πατάτας και βράστε για λίγα λεπτά.