Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ολοκλήρωσε τις σπουδές που είχε αφήσει το 1932...πριν 4 χρόνια.

Αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σπουδές, που είχε αφήσει στη μέση, σε μία πιο προχωρημένη ηλικία. Εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1932 και επέστρεψε το 2011 για να πάρει το πτυχίο του. Πώς η ανθρώπινη θέληση παρακάμπτει όλα τα εμπόδια.

Η φράση ''Ποτέ δεν είναι αργά'' είναι γνωστή σε όλους, για τον συγκεκριμένο άνδρα όμως είναι το μότο της ζωής του. Ο λόγος για τον 99χρονο Leo Plass, από το Oregon, που αποφάσισε να επιστρέψει στις σπουδές του και να πάρει, έστω και καθυστερημένα, το πτυχίο του.
Με λίγους μόνο μήνες να τον χωρίζουν από τα εκατοστά του γενέθλια, έκανε το πιο ωραίο δώρο στον εαυτό του, δίνοντας του την ευκαιρία να αποφοιτήσει από το κολέγιο. Μπορεί να έχει πάρει ήδη το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο της ζωής, θέλησε όμως να υλοποιήσει και ένα από τα όνειρα που άφησε ανολοκλήρωτα.
Το 1932, στη διάρκεια της Ύφεσης, εγκατέλειψε τις σπουδές του, για να ασχοληθεί με την υλοτομία. Έπρεπε να επιβιώσει και ο μόνος τρόπος ήταν να αποδεχθεί την πρόταση ενός φίλου του για να δουλέψει μαζί του. ''Δεν ήθελα να αφήσω το κολέγιο, αλλά ο μισθός του δασκάλου ήταν 80 δολάρια και εμένα μου προσέφεραν 150 δολάρια. Ήταν λογικό να δεχθώ την προσφορά, μιλάμε για πολλά λεφτά εκείνη την εποχή'', δηλώνει ο Plass.
Συμπληρώνει ότι ποτέ δε φαντάστηκε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Η ζωή του είχε πάρει διαφορετική τροπή και κάτι τέτοιο δεν ήταν στα σχέδια του. Όταν όμως με προτροπή του ανιψιού του έμαθε πως τα μαθήματα που είχε παρακολουθήσει τότε αντιστοιχούσαν με αυτά του πτυχίου γενικών σπουδών, πήρε τη μεγάλη απόφαση και επέστρεψε στο East Oregon University.
"Μου πήρε 80 χρόνια για να το πετύχω", δήλωσε ενθουσιασμένος, λίγες ημέρες μετά την τελετή της επίσημης αποφοίτησής του από το πανεπιστήμιο. Ποζάρει χαμογελαστός στις φωτογραφίες, δείχνοντας ότι τα κατάφερε παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.
Ο ίδιος τόνισε πως δεν μετανιώνει που ασχολήθηκε με την υλοτομία γιατί κέρδισε αρκετά χρήματα και έζησε μια άνετη ζωή και πρόσθεσε πως αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι τεράστιες πλέον εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου τις οποίες επισκέφθηκε με καροτσάκι του γκολφ.