Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η επιστροφή της Ταλία, ενός θρύλου της ισπανόφωνης μουσικής, στο μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας της

Ο καινούργιος της προσωπικός δίσκος "Habitame Siempre" κυκλοφορεί τρία χρόνια μετά την επιτυχία του πολλαπλά πλατινένιου Primera Fila και ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας της και τη γέννηση του γιου της.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια που αποτέλεσε είδωλο για εκατομμύρια εφήβους στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 40.000.000 αντίτυπα δίσκων διεθνώς με τη μουσική της, επανασυστήνεται στο κοινό της με τον πιο προσωπικό ίσως δίσκο της τριακονταετούς καριέρας της στο χώρο του θεάματος.
Σύμφωνα με τη συνέντευξή της στο Associated Press, η Ταλία εξηγεί ότι ο καινούργιος της δίσκος λειτούργησε για αυτήν σαν μέθοδος "ψυχοθεραπείας και κάθαρσης".
"Πέρασα μια περίοδο στη ζωή μου με έντονα προσωπικά συναισθήματα, και μέσω της μουσικής αισθάνομαι ότι γιατρεύω τον εαυτό μου...γενικά πιστεύω ότι η μουσική είναι το καλύτερο φάρμακο της ανθρώπινης ψυχής. Για μένα αυτό το μουσικό υλικό ήταν μία ολοκληρωτική θεραπεία και μία αίσθηση ελευθερίας και φρεσκάδας που ήρθε στη ζωή μου".
Συνεχίζει λέγοντας "σε αυτά τα τρία χρόνια άλλαξα λίγο την οπτική μου απέναντι στη ζωή και αυτό φανερά αντικατοπτρίζεται σε κάθε κομμάτι που επέλεξα να συμπεριλάβω σε αυτό τον δίσκο". Το άλμπουμ, του οποίου παραγωγός είναι ο σύζυγός της, Tommy Mottola, περιλαμβάνει 16 κομμάτια που "διαμορφώνουν το soundtrack της ζωής της". Εξάλλου, η ασθένεια "lyme" που την βασάνιζε για χρόνια και την έφερε πολύ κοντά στο θάνατο, λειτούργησε σαν κίνητρο για την ίδια να αλλάξει πολλά στη ζωή της αλλά και στο τρόπο που εκφράζεται μέσα από τη τέχνη της. Σε αυτή τη δουλειά, εμπεριέχονται pop-rock μπαλάντες, ένα τραγούδι του μουσικού είδους bachata το οποίο είναι ηχογραφημένο μισό στα αγγλικά και μισό στα ισπανικά και είναι ντουέτο με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Prince Royce, ένα επίσης δίγλωσσο κομμάτι με τον Καναδό superstar της jazz, Michael Buble, διασκευές κλασσικών κομματιών όπως το "Con los anos que me quedan" της Γκλόρια Έστεφαν, καθώς και συνεργασίες με τον βρεττανό Robbie Williams, τον "άρχοντα της salsa" Χιλμπέρτο Σάντα Ρόσα, τον Erik Rubin και πολλά ακόμα κομμάτια.
Από αυτή την ιδιαίτερη δισκογραφική δουλειά, ξεχωρίζει επίσης το "Manias" που αποτελεί και πρώτο single προώθησης του δίσκου. Όπως έχει ανακοινωθεί και από τη Sony Music, ο δίσκος "Habitame siempre" που στα ελληνικά μεταφράζεται ως "Μείνε πάντα μέσα μου" είναι αφιερωμένος στη μνήμη της μητέρας της και κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο συνολικό κομμάτι της παραγωγής συμμετέχει ο βραβευμένος με Grammy Walter Afanasieff, γνωστός για τις τεράστιες επιτυχίες που έχει χαρίσει στους Celine Dion, Toni Braxton, Mariah Carey, Barbra Streisand, Michael Jackson, Savage Garden, Ricky Martin, Whitney Houston κλπ. ενώ η λίστα με τις συνεργασίες στον δίσκο αποτελεί φανερή ένδειξη της επερχόμενης εμπορικής επιτυχίας του άλμπουμ.
Τέλος, η δημοφιλής ερμηνεύτρια ανέφερε στη συνέντευξη της ότι έχει σχεδιάσει με μεγάλη περιοδεία συναυλιών για το 2013 και εύχεται να περάσει από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ώστε να ικανοποιήσει το κοινό της που περιμένει πολλά χρόνια για να την δει ξανά σε ζωντανές εμφανίσεις.

http://www.ispania.gr