Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα πέντε κορυφαία castle hotels για... βασιλική διαμονή

Από την Ιταλία μέχρι την Αγγλία και τη Γερμανία, τα μεσαιωνικά κάστρα που «μεταμορφώθηκαν» σε ξενοδοχεία, σας υπόσχονται «βασιλική» διαμονή. Σας παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία ξενοδοχεία στην Ευρώπη που στεγάζονται σε κάστρα.



Δεν υπάρχει γυναίκα που δε θέλει να νιώσει πριγκίπισσα έστω και για ένα βράδυ. Αλλά ούτε και οι άντρες θα έλεγαν «όχι» για μια ή περισσότερες βραδιές σε ένα εντυπωσιακό κάστρο! Για το λόγο αυτό η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr, επέλεξε βάσει δημοτικότητας και παρουσιάζει τα πέντε κορυφαία castle hotels που υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του κάθε ταξιδιώτη και να τον κάνουν να νιώσει κυριολεκτικά, πρίγκιπας ή πριγκίπισσα. Από την Ιταλία μέχρι την Αγγλία και τη Γερμανία, τα μεσαιωνικά κάστρα που «μεταμορφώθηκαν» σε ξενοδοχεία υπόσχονται «βασιλική» διαμονή.

Κάστρο – Ξενοδοχείο Münchhausen (Aerzen, Γερμανία)

Πλησιάζοντας προς το Αννόβερο, θα συναντήσετε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Γερμανίας. Στο κέντρο του θα βρείτε ένα μικρό κάστρο που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο ( www.schlosshotel-muenchhausen.com ) . Μην παραλείψετε να χαλαρώσετε στο spa του κάστρου, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Γερμανίας και να δοκιμάσετε τη γαλλική κουζίνα του εστιατορίου που «παντρεύεται» μοναδικά με τις γερμανικές λιχουδιές.

Κάστρο – Ξενοδοχείο d’Alarcòn (Cuenca, Ισπανία)

Ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα κάστρα της Ισπανίας, που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, βρίσκεται στην πόλη Cuenca και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο ( www.parador.es/es/parador-de-alarcon ). Τα δωμάτιά του είναι διακοσμημένα έτσι ώστε να θυμίζουν τον μεσαίωνα. Όποιο δωμάτιο και να επιλέξουν οι ταξιδιώτες θα έχουν την ίδια υπέροχη θέα του ποταμού Jucar. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει μόνο τοπικές λιχουδιές, που είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Κάστρο – Ξενοδοχείο de la Verie (Challans, Γαλλία)

Αυτό το κάστρο-ξενοδοχείο ( www.chateau-de-la-verie.com/fr/index.php ) βρίσκεται στην καρδιά ενός πάρκου έκτασης 17 εκταρίων, στην πόλη Challans της Γαλλίας και θεωρείται ιστορικό μνημείο. Μετά από μια κρουαζιέρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, θα βρεθείτε σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο -μόνο είκοσι λεπτά- και θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε στο πολυτελές δωμάτιό σας και να γευτείτε τις γκουρμέ σπεσιαλιτέ του πασίγνωστου σεφ Xavier Yvernogeau.

Κάστρο – Ξενοδοχείο Thornbury (Bristol, Αγγλία)

Πρώην κατοικία του βασιλιά Henri VIII της Αγγλίας, το κάστρο Thornbury ( www.thornburycastle.co.uk ) κατασκευάστηκε το 1511 και πλέον χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο. Η αρχιτεκτονική του καθώς και η εσωτερική του διακόσμηση είναι σύμφωνη με το κλασικό βρετανικό στιλ και κάθε επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι έστω και για λίγο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και είναι βρετανός ευγενής. Για τους λάτρεις του κρασιού, αυτό το ξενοδοχείο είναι ο ιδανικός προορισμός καθώς παράγεται κρασί από τα αμπέλια του ξενοδοχείου.

Κάστρο – Ξενοδοχείο Viviani di Montegridolfo (Montegridolfo, Ιταλία)

Η τοποθεσία που είναι χτισμένο αυτό το ξενοδοχείο ( www.montegridolfo.com ) είναι ιδανική καθώς οι επισκέπτες έχουν θέα μέχρι και την Αδριατική θάλασσα. Το κάστρο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο, στην πόλη Montegridolfo της Ιταλίας, μέσα σε δάσος και χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες θα μαγευτούν από τις πολλές τοιχογραφίες και τα ξύλινα έπιπλα εποχής. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ίσως η πρώτη και η μοναδική επιλογή για όλους όσοι αναζητούν ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης.
Για προσφορές στα παραπάνω ξενοδοχεία, ανάλογα με τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν, συμβουλευτείτε τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr .