Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η απλή μέθοδος των... δύο(Vid)

Λένε ότι ο καθένας μας ορίζει τη μοίρα του ανάλογα με τις επιλογές του. Δεχόμενοι το παραπάνω και ως… μπασκετικό αξίωμα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από την πίτα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας.
Επέλεξαν διαφορετικούς δρόμους για να φτάσουν στον τελικό προορισμό, ταυτόχρονα όμως πέτυχαν να θεωρούνται ισάξιοι διεκδικητές του εισιτηρίου για το μαγιάτικο ραντεβού στο Λονδίνο.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκουν κόκκινο χαλί στρωμένο στο διάβα τους. Η Εφές δεν τρομάζει, ούτε πρόκειται να διαφοροποιηθεί τόσο εκτός έδρας που να αναταράξει τις ισορροπίες στο ζευγάρι, παραμένοντας το ισχυρό αουτσάιντερ. Ο Φάρμαρ θα κάνει τα δικά του, ο Βούγιασιτς θα σουτάρει όσα περισσότερα τρίποντα μπορεί, ο Γκόρντον θα πέσει πάνω στον Σπανούλη. Τα ξέρουμε, τα περιμένουμε.
Αυτό που πραγματικά απειλεί τους "ερυθρόλευκους" είναι ο ίδιος ο εαυτός τους. Το… άλλο μισό που κατατρώει την ομάδα του Μπαρτζώκα από την αρχή της σεζόν, δεν την αφήνει να κρατά τις διψήφιες διαφορές που εξασφαλίζει με πολύ τρέξιμο και επιτρέπει στον εκάστοτε αντίπαλο, είτε αυτός λέγεται Κίμκι είτε Μακάμπι είτε Σιένα, να αξιώνει διπλά στο ΣΕΦ. Ο Παπανικολάου δεν θα έχει σε κάθε ματς 6/6 από το τρίποντο ούτε ο Λο θα μοιράζει 8 ασίστ ανά εβδομάδα.





Ο Σπανούλης δεν είναι μόνος...
Είναι η διαχείριση που θα κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και θα τον φέρει πιο κοντά στο Final Four. Το σύστημα με τους δύο ψηλούς ή το τρικ με τον Κατσίβελη αντί του Πέρκινς έπιασε. Ο Μπαρτζώκας ρίσκαρε, δοκίμασε και κέρδισε ένα από τα  στοιχήματα. Τώρα είναι αναγκασμένος ν’ ανοιχτεί περισσότερο. Να ποντάρει παραπάνω και να παίξει για το μεγάλο κέρδος με τις πιθανότητες υπέρ του. Να ξεκαθαρίσει στον Σπανούλη ότι δεν είναι μόνος, να βάλει στην εξίσωση τον Σερμαντίνι απέναντι στον Ερντέν. Τα ματς της ερχόμενης εβδομάδας στο ΣΕΦ θα καταδείξουν το μέλλον. Το "δύο στα δύο" θα είναι ιδεατό, καθώς αποδεδειγμένα πια οι Πειραιώτες παίζουν καλύτερα εκτός έδρας και θα έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά στην Πόλη.
Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, οι "πράσινοι" πήραν την κατεύθυνση με το χωματόδρομο. Απέναντι στο πιο συγκροτημένο σύνολο της διοργάνωσης, για την Μπαρτσελόνα ο λόγος, μια ομάδα με αρχές και… ποδοσφαιρικούς αυτοματισμούς αλά Μέσι, οι ελπίδες επιβίωσης μοιάζουν περιορισμένες. Ακόμη και απόντος του καταλύτη Μάικλ. Τα προ διετίας δεδομένα απέναντι στους "μπλαουγκράνα" έχουν μεταβληθεί, η κατάσταση μοιάζει παρόμοια, αλλά είναι εντελώς διαφορετική.







Έχει το δικαίωμα της διεκδίκησης...
Έχει ωστόσο η ομάδα του Πεδουλάκη το αναφαίρετο δικαίωμα να προσπαθήσει, να πολεμήσει, να διεκδικήσει. Στον μετ' εμποδίων αγώνα που τρέχει από την αρχή της χρονιάς, έχει πέσει κι έχει ξανασηκωθεί, καταφέρνοντας πολλά περισσότερα απ' όσα φάνταζαν πιθανά να πετύχει. Αποδέχεται, αναπόφευκτα, το χαρακτηρισμό του αδυνάτου και πορεύεται με αυτόν πριν από τις μεγάλες μάχες που θα δώσει στη Βαρκελώνη. Όπως αυτές που έδωσε και κέρδισε στο Καντού, στο Κάουνας, στη Μαδρίτη. Σαφέστατα υστερεί σε λύσεις έναντι των Καταλανών, το ροτέισον του "Άρτζι" είναι ομολογουμένως περιορισμένο, ο Διαμαντίδης δε ίσως να περνά ένα μίνι ντεφορμάρισμα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες όμως κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ, πήγε το ματς στα δικά της μέτρα και κατάφερε να κυνηγά τη νίκη μέχρι τέλους. Ακόμα κι αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός, θα έχει κερδίσει πολλά στην προσπάθεια σφυρηλάτησης ενός ατσάλινου χαρακτήρα πριν από τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, που ενδιαφέρουν σαφώς περισσότερο, και την επόμενη σεζόν στην οποία οι απαιτήσεις θα είναι κατά τι αυξημένες. Αν δε προκριθεί, αέρας στα πανιά του...



http://www.contra.gr/