Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Phil Dunphy είναι πολύ πιο κουλ από τον πατέρα σου

Λίγα λόγια αγάπης για έναν από τους πιο κουλ τύπους που κυκλοφορούν στην Αμερικανική τηλεόραση. Τον σύζυγο, πατέρα και μεσίτη, Phil. 

 Το Modern Family είναι από εκείνες τις σειρές που όσο περνούν οι σεζόν ανακαλύπτεις όλο και περισσότερους χαρακτήρες που σου αρέσουν. Ξεκίνησα πιστεύοντας ότι το ζεύγος Πρίτσετ, ήταν το μόνο που άξιζε τον προβολέα. Ποτέ δεν περίμενα ότι η μαγεία κρυβόταν μακριά από τον Ed O'Neill και την Sofia Vergara.
Αυτή η τρομερή χαζόφατσα του Ty Burell είναι ο λόγος που περιμένω κάθε εβδομάδα το νέο επεισόδιο της σειράς. Για αυτά τα βασανιστικά δευτερόλεπτα που περνούν με το χαμόγελο καρφωμένο στα χείλη του και τα μάτια ορθάνοιχτα να καρφώνουν την κάμερα μέχρι να δει ότι σου άρεσε το αστείο του. Δεν υπάρχει άλλος χαρακτήρας στην TV που να περιμένει τόσο στοργικά να σου αρέσει το αστείο του για να κουνήσει χαρωπά την ουρά του.
Ο Phil επαναπροσδιορίζει την έννοια του κουλ.




Κάθε αστείο, κάθε φάρσα, κάθε πονηριά που έχει σκαρφιστεί είναι άλλη μια μικρή σκανδαλιά που σκαρώνει στο μυαλό του και την εκτελεί σαν 7χρονο παιδί που γεννήθηκε μόνο για να περνάει καλά. Με την διαφορά ότι είναι ένας πατέρας που νιώθει την ανάγκη να προστατεύσει και να στηρίξει την οικογένειά του. Ακόμα κι αν είναι αυτά τα 4 άτομα που τον τρομάζουν πιο πολύ απ' όλα (πέρα από τους κλόουν) και τον αφήνουν να κοιτά την κάμερα με μάτια γουρλωμένα.
Από αυτά που έμαθα στα 85 επεισόδια που έχουν παιχτεί μέχρι τώρα, στο μυαλό του Phil...
Η κανονική ρήση λέει "όταν ο θεός σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα". Αλλά ο Phil έχει την δική του θεωρία.

  Όλος ο κόσμος συνωμοτεί για την πάρτη σου. “The iPad comes out on my actual birthday. It’s like Steve Jobs and God got together to say, “We love you, Phil.”

  Μία άβολη στιγμή μπορεί πάντα να γίνει ακόμα πιο άβολη
 
Το να ξέρεις τι σημαίνουν όλα αυτά "που λένε οι νέοι" στο internet δεν είναι δα και κανένα κατόρθωμα.




  Το να είσαι άντρας και να είσαι μαζορέτα είναι οκ αν το γουστάρεις πολύ. Κι αν ζεις στον κόσμο σου. “Cheerleading in my college was cool. The football players were so jealous they wouldn’t even let me and my buddies, Trevor, Scotty and Ling go to their parties”.
Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ικανότητες σου στη δουλειά

  Ο Phil έχει ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση.

  Είναι οκ να κλαις. Με τις κόρες σου. Την ώρα που οδηγείς.

  Οι Γαλλικές ταινίες είναι απλά τιμωρία. “Why do I have to watch a French movie, I didn’t do anything wrong.”
Μην στεναχωριέσαι. Μπορείς πάντα να βάλεις τον πήχη χαμηλότερα.

  Έκτακτο ανακοινωθέν. Να σας πω ότι όση ώρα προσπαθώ να θυμηθώ ατάκες του Phil, έχω πεθάνει στα γέλια. Ο τύπος είναι ένας μικρός Θεούλης. Συνεχίζουμε την κανονική ροή του προγράμματός μας.
Ο σωστός πατέρας αφήνει το κοριτσάκι του να φασώνεται με τον Jason Mantzoukas. Για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να εκραγεί και να την πάρει στο κυνήγι.




Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια η γυναίκα σου. Δεν χρειάζεται να είναι καλή. Μία είναι η αρχή.

Πρέπει να πιστεύεις στην ομάδα σου, ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα χάσεις. “Let's show these guys what kind of team they 're about to beat”.
Ο Phil δεν είναι ρατσιστής. Και απολογείται αν κάτι σας προσέβαλε.

  Ένας άντρας πρέπει να είναι ατρόμητος. Εκτός κι αν βρεθεί κανένας κλόουν μπροστά του.

  Πάντα να κοιτάς κάποιον στα μάτια. Ακόμα κι αν είναι τυφλός.

Ο σωστός άνδρας βάζει το σεξ σαν προτεραιότητα. “I was gonna tell Claire about the dog. I was just waiting until she was in the right mood. Actually, I did get one right mood a couple nights ago... but I cashed that in for something else”.
Ένας σωστός πατέρας βάζει προτεραιότητες στα παιδιά του. Και λέει πάντα την αλήθεια.

  Όλα τα καλά κρατάνε μέχρι να γνωρίσεις την γυναίκα σου. “Trust me, I had plenty of fun in my time. Then, I met your mom”.
Το να λες και να κάνεις μαλακίες είναι μέσα στην ζωή ρε φίλε. Είναι αυτό που την κάνει υπέροχη.





Και γενικά στη ζωή σας. Μην σκέφτεστε τι θα κάνατε εσείς, όταν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση. Σκεφτείτε τι θα έκανε ο Phil...

 










http://www.oneman.gr