Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας στην ΚΟ: Θα κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευτήκαμε (Video)

Αλ. Τσίπρας στην ΚΟ: Θα κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευτήκαμε (Video)
Μέσα στην κατάμεστη από τους βουλευτές της Αριστεράς μεγάλη αίθουσα της Γερουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε καταχειροκροτούμενος το «οριστικό τέλος της τρόικας και των πολιτικών της».
«Δεν πρόκειται να γυρίσουμε στα πέτρινα χρόνια», τόνισε εξάλλου στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, καθώς η κυβέρνηση θα κάνει πράξη όλα όσα για τα οποία δεσμεύτηκε ενώπιον του ελληνικού λαού.

Παρουσιάζοντας το εναλλακτικό σχέδιο της νέας κυβέρνησης -«διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια», ήταν η πιο χαρακτηριστική ίσως, αποστροφή του- έδωσε όμως και μια απάντηση, εμμέσως πλην σαφώς, στα όσα είχαν εκτυλιχθεί νωρίτερα μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας. «Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις και τώρα περιμένουμε τις προτάσεις από εταίρους μας και τη Γερμανία, αλλά ως τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτε».
Ταυτόχρονα έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν παρενθέσεις, όπως είπε. «Και εμείς και η Ευρώπη συνολικώς, χρειαζόμαστε χρόνο», επέμεινε εξάλλου ο πρωθυπουργός, ενώ εγγυήθηκε τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών.




http://www.avgi.gr