Είναι από τις συνταγές που πραγματικά συναγωνίζονται σε χρόνο παρασκευής, το χρόνο που χρειαζόμαστε να παραγγείλουμε κάτι και να μας το φέρουν. Για τη σύγκριση της διατροφικής ποιότητας, πραγματικά δεν έχω να πω τίποτε: τα υλικά του, μιλάν από μόνα τους!
Η όλη προετοιμασία χρειάζεται μόνο 5 min και το ψήσιμο 25-30min. Τη στιγμή δε που βγαίνει από το φούρνο, είναι ακαταμάχητο πραγματικά, αλλά τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και κρύο, τις επόμενες μέρες!
Αποτελεί ένα εξαιρετικό βραδινό, αλλά και ένα γευστικότατο snack για τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και τους μεγάλους στη δουλειά!
ΥΛΙΚΑ
500g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
450g φέτα
120g ελαιόλαδο
500g γάλα φρέσκο
1 κ. αλάτι
ξερό δυόσμο ή φρέσκο ή ρίγανη (η επιλογή είναι ανάλογα με την προτίμηση)
1/2 ντομάτα φρέσκια σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια) (προαιρετική)
4 Κ. ροδέλες ελιάς (προαιρετικές)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη λαμαρίνα του φούρνου, στρώνω αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνω ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, αναμιγνύω τα υλικά της συνταγής εκτός από:
50g ελαιόλαδο, 150g φέτα, τη ντομάτα και τις ελιές -αν χρησιμοποιήσω.
Αναμινύω όλα τα υλικά να γίνει ένας πολύ παχύρευστος χυλός. Αδειάζω το μίγμα στη λαμαρίνα και από πάνω μοιράζω σ' όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη φέτα, λίγα μυωδικά ακόμη και αν χρησιμοποιήσω τη ντομάτα και τις ελιές . Εγώ στις φωτογραφίες έχω βάλει μόνο ντομάτα και αυτή στο μισό μίγμα, ώστε να έχουμε ποικιλία στη γέυση.
Τέλος από πάνω μοιράζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 190oC για 30min -ανάλογα με το φούρνο-μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγαίνουν 20 ωραία κομμάτια! Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να φυλάξετε μερικά κομμάτια στην κατάψυξη, για λίγες μέρες, αφού τα συσκευάσετε καλά.
Της Χριστίνας Καλαμπόκη